В Международния ден на жената ви срещнем с две дами

...
В Международния ден на жената ви срещнем с две дами
Коментари Харесай

Жените в униформа: За силата на нежния пол

В Международния ден на дамата ви срещнем с две дами от Варна - Петя и Петя, - дами с мъжки специалности, на които униформите им прилягат.

20 години от професионалния живот на Петя Кюпова са минали в противопожарната работа във Варна. Последните 5 от тях тя е шеф и управлява близо 60 мъже.



" Няма мъчно да се управляват мъже или дами. По-скоро считам за себе си, че имам добра организация, добре замислям активността на службата и дълготрайните цели ", споделя Петя Кюпова, шеф на I Районна работа на ПБЗН - Варна.

Като множеството дами на Петя ѝ се постанова да се оправя с няколко роли-началник, майка и стопанка, само че също, както множеството дами, се оправя сполучливо, изключително, когато има поддръжката на своите близки.

" Имам моменти, в които съм по-ангажирана служебно, само че виждам във всеки един свободен миг в празничните дни да обезщетявам това нещо.



Българска национална телевизия: На 8 март по какъв начин ще бъдете?

Петя Кюпова: На работа! И уповавам се вечерта да мине в друга атмосфера.

Нейната съименичка Петя Манова е от семейство на служител на реда. От 7 години е в системата на Министерство на вътрешните работи и споделя, че още от дребна знаела, че няма да носи токчета, а кубинки. Вярва, че да си служител на реда от дълго време не е мъжка специалност.



" Смятам, че на една жена постоянно ѝ е по-трудно да се потвърди измежду мъже, само че може би аз имах шанс, че попаднах измежду експерти и хора, които ми дадоха късмет да се потвърдя. Всичко е забавно. Контактът с хора е най-интересен. Всеки човек е друг, методът надлежно би трябвало да е друг, обстановките са разнообразни. Всичко е забавно ", споделя Петя Манова, старши служител на реда I районно управление (на МВР) на МВР-Варна.

През деня е служител на реда, а вечер е майка. И за дребната ѝ дъщеричка Петя е воин.

" Тя споделя, че мама е безстрашна. Липсва ми от време на време. Много постоянно ме няма, само че пък времето, което прекарваме дружно, е пълноценно и считам, че съумявам да се реванширам. "

Не се подлъгвайте по нежния ѝ тип. Ако сте извършител, няма да се поколебае да ви постави белезниците.

Българска национална телевизия: Колко индивида сте арестували?

Петя Манова: Десетки, не знам, доста са.



Българска национална телевизия: Имало ли е някой по-особен случай, в който някой да е оказал опозиция и да се е наложило да употребявате мощ?

Петя Манова: Често се случва. Има обстановки, в които се е налагало и приложимост на стоп патрони. Смятам, че сме си свършили работата качествено.

На празника си и двете дами в униформа са на работните си места, само че тази вечер ще бъдат просто дами. И ще честват.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР