В международната операция са участвали и служители на ГДБОП, а

...
В международната операция са участвали и служители на ГДБОП, а
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата неутрализира международна група за измами

В интернационалната интервенция са взели участие и чиновници на ГДБОП, а проведената незаконна група се е занимавала с измами при търговия с " бинарни варианти " и други финансови принадлежности, заяви пресцентърът на Специализираната прокуратура. Тя е работила на територията на 7 страни - Германия, Северна Македония, Испания, Полша, Швеция, Израел и България.

Досъдебното произвеждане е формирано от Главната регионална прокуратура - Кобленц - Централен орган за киберпрестъпност в Кобленц, Германия. Общата вреда, нанесена на излъганите от групата, възлиза на 30 милиона евро.

На територията на София, Мездра и Варна са претърсени са 21 адреса - кол-центрове, офиси на сдружения и жилища. Иззети са 68 компютърни системи в разнообразни конфигурации, 43 носители наизуст, 19 мобилни телефона, полезности, голям брой банкови и други документи. Задържани,. според издадените 5 европейски заповеди за арест са петима, измежду които двама непознати жители.

Сред тях е и ръководителят на групата - израелски жител, който опитал да избяга в Гърция. У него са открити наркотични субстанции. Останалите четирима са арестувани за период до 72 часа, ще бъдат импортирани претенции за " задържане под стража " на всеки от тях.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР