В между 1000 и 2000 хиляди избирателни секции няма покритие

...
В между 1000 и 2000 хиляди избирателни секции няма покритие
Коментари Харесай

В 1000 до 2000 избирателни секции няма да има видеонаблюдение

В сред 1000 и 2000 хиляди изборни секции няма покритие на мобилните оператори и в тях няма да има видеонаблюдение в действително време. Това сочат данните на мобилните оператори, оповестиха от " Информационно обслужване ". Въпреки това обаче ще има запис на целия развой, увериха още те.

Записите и стриймът онлайн ще могат да се гледат от жителите в особено създадена платформа, IP- адресът на която е основан в чужбина и е предпазен от хакерски офанзиви, посочиха още от министерство на електронното В момента се водели усилени диалози с мобилните оператори да усилят покритието на мрежата си в деня на изборите.

 
И да се нареждат мобилни екипи, тъй че да се понижи значително бройката на СИК-овете без покритие, само че знаете има планински и високопланински райони, там ще има усложнение, само че неналичието на стрийм не значи че няма да има запис.
Ивайло Филипов - шеф на " Информационно обслужване "

След края на изборния ден членовете на секционните комисии ще снимат в действително време преброяването на бюлетините и попълването на протокола. Всяка секция ще разполага с по един смарт телефон, а фрагментите ще се гледат на уебсайт, който ще е със свободен достъп.

Заради видеонаблюдението се чака да има закъснение на обработката на резултатите от изборите. При самото гласоподаване обаче закъснение няма да има - процесът за жителите си остава същият, посочи Румяна Дечева, бивш зам.-председател на Обществения съвет към ЦИК.  

След проява през вчерашния ден стана ясно,че отварянето и проявлението пред камера на една бюлетина лишава към минута. От средата на тази седмица стартира образованието на членовете на СИК за работа със смарт телефоните за видеонаблюдение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР