В Медицинският университет се обучават студенти от 56 държави по

...
В Медицинският университет се обучават студенти от 56 държави по
Коментари Харесай

Студенти от 56 държави по света се обучават в Медицинския университет в София



В Медицинският университет се образоват студенти от 56 страни по света. Това сподели в изявление за предаването „ Хоризонт до обед “ проф. Димка Хинова : Най-многобройни са младите лекари от Англия: Това са деца с генезис от Афганистан, Пакистан. След това са италианците и немците като %. Също и доста гръцки студенти имаме. Нашето образование по медицина, по дентална медицина и фармация е на доста високо равнище и приключилите студенти, за жал, напущат България, само че доста добре се осъществят в целия свят.

Медицинският университет раздаде и своите годишни награди. Проф. Димка Хинова беше наградена с наградата “Преподавател на годината “: Най-ценното на тази премия е, че е резултат от гласуването на моите студенти. Когато един професор получава признанието на студентите, това за мен е Оскар. Щастлива съм, че тази награда  пристигна в ръководената от мен катедра по Анатомия.

Наградата за “Студент на годината “ получи Спас Керимов : Смятам, че такива награди са просто отличителни знаци, които една общественост взема решение да даде на някой измежду тълпата и да го отличи. Много надълбоко признателен съм на Студентски съвет, че подариха премията на мен.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР