В МБАЛ Св. Мина“ в Пловдив бе открит Център за

...
В МБАЛ Св. Мина“ в Пловдив бе открит Център за
Коментари Харесай

В МБАЛ Св. Мина“ в Пловдив бе открит Център за диагностика и лечение на усложненията след COVID

В МБАЛ " Св. Мина “ в Пловдив бе открит Център за диагностика и лекуване на затрудненията след зараза, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив. Центърът ще работи по график, два часа на ден и изцяло гратис, заяви шефът на болничното заведение проф. Петър Петров.

В него ще бъдат правени базови проучвания на цялостна кръвна картина изцяло гратис. Ако се наложи в допълнение лекуване също ще е гратис. Центърът може да бъде посещаван без направление. Той ще работи напълно със средства и благоприятни условия на болничното заведение и с поддръжката на Дирекция " Здравеопазване “ в общината.
 Пловдивско влезе в оранжевата зона Пловдивско влезе в оранжевата зона
Пловдивска област към този момент е в оранжевата зона по разпространяване на ковид. Областният спешен щаб набеляза и първите ограничения за спр...

Д-р Деведжиев, шеф на пост коронавирус центъра уточни, че при прекаралите заболяването доминират ритъмните нарушавания, изнемощялост и изтощение. Затова е належащо тази група от хора да бъдат диспансеризирани оттук насетне, с цел да се наблюдават. Тези нарушавания не престават с месеци, по тази причина е належащо да се наблюдават даже и безсимптомните случаи.

Общинската МБАЛ " Св. Мина “ в Пловдив е изцяло подготвена да посрещне новата вълна, заяви шефът на Дирекция " Здравеопазване “ доктор Калин Калинов. Болницата има опция да разкрие коронавирус конструкция с до 60 кревати, които ще бъдат разкрити поетапно – в началото до 30 в едно поделение, което ще е Първо вътрешно. В момента в болничното заведение няма настанени пациенти с коронавирус, само че има търсене, сподели проф. Петров.

Решението за поетапно откриване на коронавирус отделения в общинските лечебни заведения е на Областния спешен щаб, с цел да не се затруднява работата им. Според доктор Калинов този метод е изцяло експертен. Също по този начин е решено да се стартира с лечебни заведения, които разполагат с интензивни отделения, а МБАЛ " Св. Мина “ е оставена за по-късен стадий. Утре ще заседава и Общинският спешен щаб, с цел да се реши по какъв начин ще работят всичките 14 общински заведения в Пловдив, както и да се види каква е готовността им.

Анализът за това към този момент е изработен в отчет, който е систематизиран и входиран в регионалния спешен щаб.
 Уникално: Лампите в Капана стартират да пулсират, когато се роди бебе в Пловдив Уникално: Лампите в Капана стартират да пулсират, когато се роди бебе в Пловдив
Уличното осветяване на кв. " Капана " в Пловдив стартира да пулсира всякога, когато се роди дете. Уникалното изобретение е по план на...

Снимка: списък

Още от ПЛОВДИВ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР