В МБАЛ "Бяла Слатина" отчетоха 30-процентов ръст на раждаемостта за

...
В МБАЛ "Бяла Слатина" отчетоха 30-процентов ръст на раждаемостта за
Коментари Харесай

Над 200 бебета са проплакали в белослатинската болница през 2020 г.

В МБАЛ "Бяла Слатина " регистрираха 30-процентов растеж на раждаемостта за миналата година, научи организация BulNews.
През 2020 година в акушеро-гинекологичното поделение са се родили 205 бебета.
„ Отделението е напълно реновирано, болничните стаи са уютни. Модернизирахме апаратурата, разполагаме и с 4D Ехограф, с който се наблюдават бременните. Всичките ни старания дадоха резултат и от ден на ден дами избират да родят при нас. Имаме родилки чак от Плевенско, Луковит, Червен бряг и други “, заяви прокуристът на болничното заведение Николай Димов.
В АГО-отделението работят петима лекари, а негов шеф е доктор Йордан Икономов. В болничното заведение притеглят родилките освен с отлична база, само че и с внимание и положително отношение. Д-р Икономов даже е заречен, че през 2021 година при тях ще се родят най-малко 300 бебета.
В болничното заведение алегорично ще бъде маркиран и Бабинден. От управлението й считат, че макар пандемията би трябвало да бъде засвидетелствано почитание към акушер-гинеколозите.
"На екипа ни поисквам да са живи и здрави, сполучливи, да се раждат все-повече бебета, всичките здрави и да има щастливи фамилии, на които и ние да се радваме ", посочи Николай Димов.
От управлението на болничното заведение са в подготвеност да започват още един огромен ремонт. Този на инфекциозното поделение, като в него ще се вложат малко над 200 000 лева С него ще приключи цялостното реновиране на МБАЛ "Бяла Слатина ".

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР