В март тази година българските граждани са предприели 679.1 хиляди

...
В март тази година българските граждани са предприели 679.1 хиляди
Коментари Харесай

Международен туризъм: Къде пътуваха българите и кой посети България през март?

В март тази година българските жители са подхванали 679.1 хиляди пътувания в чужбина , което съставлява нарастване с 19.1% по отношение на март 2023 година. Най-популярните дестинации остават Турция /194.0 хиляди/, Гърция /117.1 хиляди/, Румъния /66.6 хиляди/ и Сърбия /58.3 хиляди/. Основните аргументи за пътувания са персонални и рекреативни, като следим доста нарастване на пътуванията по други цели, в това число посещение, образование и посещаване на културни и спортни мероприятия , с 29.5%, и отмора и екскурзия с 18.6%.

България от своя страна е посетена от 756.5 хиляди непознати жители през март, което е с 7.2% повече спрямо предходната година. Посещенията са доминирани от жители на Европейския съюз, като Румъния и Гърция са с най-голям брой туристи. Най-много чужденци са посетили България за некомерсиални цели, включващи отмора и екскурзии, както и други интензивности.

Данните за разбора са събрани от Министерството на вътрешните работи и посредством извадкови проучвания на Национален статистически институт измежду преминаващите български и непознати жители през граничните пунктове. Прилаганите способи и дефиниции следват насоките на Световната организация по туризъм и Евростат , което подсигурява високото качество и съпоставимост на предоставените статистически данни.

Този разбор акцентира динамичните трендове в интернационалните пътувания и туризма , като дава скъпа информация за разбирането на настоящите и бъдещи потребности и желания на пътуващите.

„ Театърът на сенките и цифровият свят “ в Пловдив – празник на театралното изкуство

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР