В маратона могат да участват всички жители и гости на

...
В маратона могат да участват всички жители и гости на
Коментари Харесай

28 юли е новата дата за плувния маратон от остров Света Анастасия до Бургас

В маратона могат да вземат участие всички поданици и посетители на град Бургас, навършили 16-годишна възраст, записали се в избрания период и минали прелиминарен медицински обзор, който ще се извърши в деня на провеждането, от 7:30 часа на Морска гара. Желаещите да вземат участие би трябвало да подпишат декларация, че са в положение независимо да преплуват дистанцията. За тези, които са под 18-годишна възраст, наложително се изисква единодушието и автограф на един от родителите. В маратона се чака да вземат присъединяване към 60 плувци, включително и четирима американски жители, които са записани посредством посолството на Съединени американски щати в България.

Предварително участниците ще бъдат извозени с корабче до остров " Света Анастасия " за старта, който ще бъде даден от 9:30 часа. Плавателният съд ще отплава от 8:30 часа от 4-то корабно място на Магазия 1. Финалът на маратона ще бъде на плочата на моста на централния плаж в Бургас, където ще се състои и награждаването.

С оглед сигурността на състезателите, по време на надпреварата ще бъде обезпечен реанимационен екип по вода, риболовен лодки, водолазен екип, избавителни средства на Морска администрация, Военноморските сили и Гранична полиция, които ще съпровождат участниците по целия маршрут.

Плувният маратон и тази година е с огромен награден фонд, в размер на 5 000 лв..
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР