В Манчестър Юнайтед все още не са решили бъдещето на

...
В Манчестър Юнайтед все още не са решили бъдещето на
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед умува дали да предложи нов договор на Де Хеа

В Манчестър Юнайтед към момента не са решили бъдещето на вратаря Давид де Хеа, като клубът обмисля да удължи настоящия му контракт с една година. Настоящият договор на испанския национал с „ алените дяволи “ изтича в края на сезона и сега те рискуват да оставят една от най-важните си фигури да напусне без пари след девет месеца.

По-рано тази седмица Юнайтед разгласи нарастване на заплатите в отбора с 61,6 милиона паунда по отношение на миналата година – растеж от 19,1%. Де Хеа пък печели по към 350 000 паунда на седмица предишния сезон и е най-скъпоплатения вратар.

Сега „ The Telegraph “ оповестява, че Юнайтед обмисля дали да предложи на испанеца нов контракт. Ако не бъде задействано удължаването с 12 месеца, това може да значи, че Де Хеа ще напусне клуба със свободен трансфер идващото лято. По време на 11-годишния си престой на „ Олд Трафорд “, испанският вратар извървя своя път до върха в съблекалнята на Юнайтед и е единственият останал състезател от последния тим, спечелил купата, който играе постоянно.

Но сериозната му заплата може да се окаже спънка за подновяването на договора му, откакто Юнайтед разгласи загуби от 115,5 милиона паунда по-рано тази седмица.

Въпреки няколко огромни неточности в кариерата си в Юнайтед, в това число скъпоструваща такава против Брентфорд във втория мач от този сезон, той към този момент получи поддръжката на своя управител Ерик загар Хаг.

Юнайтед изглеждаше, че чака правоприемник на Де Хеа в лицето на Дийн Хендерсън, преди да бъде даден чартърен в Нотингам Форест, а по-късно той обществено подлага на критика метода, по който клубът се отнасяше с него.

В резултат на това на „ Олд Трафорд “ към този момент се оглеждат в Джордан Пикфорд от Евертън, защото договорът на британския пазач изтича в края на сезон 2023/2024, а „ карамелите “ сигурно желаят да завоюват пари от него, в случай че решат да се разделят с Пикфорд.

Все отново би било изненада, в случай че Юнайтед остави Де Хеа, който беше избиран за състезател на сезона в клуба четири пъти сред 2013-а и 2018-а година, да напусне без пари след края на контракта му. За 11 години в клуба испанецът завоюва Висшата лига, Лига Европа, ФА Къп и Карабао Къп, както и три пъти Къмюнити Шийлд, като резервира 168 „ сухи “ мрежи в 495 мача.

Is £350,000 a week now too rich for Man Utd?

✍️ reports
— Telegraph Football (@TeleFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР