В Малта носенето на предпазни маски става задължително на обществени

...
В Малта носенето на предпазни маски става задължително на обществени
Коментари Харесай

Малта затяга ограниченията, носенето на маски става задължително

В Малта носенето на защитни маски става наложително на публични места, а клубовете, питейните заведения и местата за забавление ще затварят в 23:00 часа, с цел да се понижи разпространяването на ковид, заяви през вчерашния ден министър председателят Робърт Абела.
Здравето беше и ще остане приоритет, само че животът би трябвало да продължи, сподели Абела на конференция в деня, когато средиземноморският остров записва рекордните 122 нови случаи на ковид за денонощие при население от 500 000 души, съобщи Ройтерс.
Това е съдбоносно време за битка със болестта, за отбрана на стопанската система и работните места, съобщи министър председателят и добави, че в понеделник, когато бъде показан националният бюджет, ще бъдат оповестени и ограничения за подкрепяне на бизнеса.
Абела сподели, че се резервира лимитът от 10 души, които могат да се събират, само че в този момент всеки би трябвало да носи маска, в случай че не е вкъщи или в колата си. В заведенията за хранене маските ще може да се смъкват.
От понеделник влиза в действие разпореждането питейните заведения и клубовете да затварят в 23:00 часа. Здравният министър Крис Ферне сподели, че бързи проби за ковид ще се вършат на пасажери, идващи на летища, както и в учебни заведения и болнични заведения, където може да има случаи на ковид.
Вчера Малта спря пасажери, слизащи от круизния транспортен съд "Грандиоза ", поради съмнения за случай на ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР