В малките часове на днешния ден над цяла територия на

...
В малките часове на днешния ден над цяла територия на
Коментари Харесай

23 руски ракети летяха по Украйна, атака и по столицата Киев

В дребните часове на днешния ден над цяла територия на Украйна бе оповестена въздушна паника . С настъпването на деня и изгрева последователно паниката бе анулирана, само че стартира да се появява информация за следствията от съветската офанзива. Този път паниката не е била подправена и съветската войска е направила нахлуване с ракети и дронове, в това число и по столицата Киев .

11 ракети и два безпилотни летателни апарата са били свалени тази нощ над Киев и региона. Няма жертви измежду гражданското население, заяви ръководителя над столичната военна администрация Сергей Попко.

Не се прецизира дали над столицата на Украйна са били сбити всички ракети. На едно място парчета са развалили електрическата мрежа както и една улица.

Предишното съветско нахлуване с ракети по столицата на Украйна беше на 9 март, т.е. преди 51 дни.

По град Уман, Черкаска област , ракета е паднала в жилищна кооперация, а друга в склад. Първото попадение е в деветежаен блок . В момента на място работят към този момент спасители, медици и полиция, удостовери ръководителя на Черкаската регионална администрация Игор Табурец. По първични данни трима души са починали, а осем души са ранени и са откарани в болница за оказване на помощ.

В обществените мрежи има известия за гърмежи в Днепър и региона, Кременчук, Полтава и Николаев, Виница , само че още няма цялостна информация за провалите.

Кметът на Днепър Борис Филатов заяви в обществените мрежи, че в регионалния център са починали млада жена и тригодишно дете.

Главнокомандващият Валерий Залужни заяви, че украинската противовъздушна защита е свалила 21 от 23 крилати ракети , пуснати от съветската войска. Ракетите са били от вида Х-101/Х-555 от стратегическата авиация с Ту-35 борбардировачи от региона на Каспийско море . Залужний не оповестява къде са паднали двете ракети , които не са били прехванати. Освен ракетите са били свалени и два дрона. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР