В малки количества твърдият алкохол може да бъде полезен срещу

...
В малки количества твърдият алкохол може да бъде полезен срещу
Коментари Харесай

Ракията гони коронавируса, но не се напивайте

В дребни количества твърдият алкохол може да бъде потребен против ковид Covid-19. Това излиза наяве от изявление за „ Флагман “ на известния експерт по хранене и здравна диететика проф. доктор Донка Байкова.

През последните години международни проучвания, в това число и такива на Българска академия на науките, открили, че „ в минимални количества спиртните питиета, включително ракията, имат положителен резултат във връзка с имунната отбрана “.

Проф. Байкова изяснява: „ На първо място, понижават равнището на напрежението. На второ място, те имат като наличие елагова киселина – антиоксидант, който идва от гроздето. И на трето място - това е моята интерпретация на резултатите на Българска академия на науките, тъй като дори вирусните кафези, които дискутираме през последния месец, са липопротеинови структури. А е ясно, че алкохолът е с липолитично деяние, т.е. разгражда мазнините в дребни концентрации. А от горната страна на всичко е и антисептик на равнище храносмилателен тракт, уста и впрочем. Затова и изтриваме ръцете си и плотовете със спиртни антисептични разтвори. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР