В Македония е установен антракс - заразна болест по животните,

...
В Македония е установен антракс - заразна болест по животните,
Коментари Харесай

Установен е антракс в стадо овце в Македония

В Македония е открит антракс - заразна болест по животните, която може да се съобщи на хора, потвърдиха от Агенцията по храните в Скопие. Заболяването е доказано при овцете в региона на Кичево и към този момент няма инфектирани хора, настояват управляващите, представени от скопския ефирен канал „ Телма “.
 
Антраксът може да се съобщи посредством консумация на инфектирано месо или в случай че бактерията попадне в тялото посредством рана върху кожата, показва организация „ Фокус “.
 
„ В село Долно Строгомище, Кичевско, мъртвите животни под надзора на ветеринарен доктор са изгорени, а фермата е усърдно почистена и дезинфекцирана. Засега заболяването е открита единствено в една плантация, а прилежащите стопанства са под наблюдаване “, споделиха от Агенцията по храните.
 
Опозицията през днешния ден упрекна държавното управление, че се пробва да скрие наличието на заболяването в някои елементи на страната от известно време. Те желаеха отговор - какво вършат в Инфекциозна болница тридесет чиновници на Факултета по ветеринарна медицина.
 
Властите дадоха отговор, че контактните получават превантивна терапия.
 
„ Ситуацията се следи от близко. Всички нужни ограничения за профилактика на антракс са подхванати. Министерството осведоми, че в страната няма пациенти с антракс “, прецизираха от Министерството на здравеопазването.-->
 
Симптомите на антракс са сходни на тези при грип. Наличието на болестта се удостоверява от биопсия на кожата. За да предотврати разпространяването на заболяването по животните в село Долно Строгомище и да отстрани заплахата от заразяване на хората, Агенцията по храните е наредила имунизация на животните против антракс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР