В Македония е известно какво става. Да, имената (на българските

...
В Македония е известно какво става. Да, имената (на българските
Коментари Харесай

Чавдар Стефанов: В Скопие се дразнят от българската история и култура, които те крадат


„ В Македония е известно какво става. Да, имената (на българските клубове – бел. ред.) ги нервират. Дразни ги българската история, която крадат. Дразни ги българската просвета, която крадат. “ Това сподели в студиoто на Euronews Bulgaria Журналистът Чавдар Стефанов във връзка стрелбата по българския културен клуб в Охрид.

 
Защо я крадат? Някъде 2005-2006 година имаше една европейска конференция, обвързвана с наказание на комунистическото завещание и комунизма. Тогава македонската делегация гласоподава „ въздържал се “. Мотивите бяха: по времето на Тито ние получихме страна, получихме и нация.
„ България няма нищо срещу това – щом са получили по времето на Тито това и се считат за македонци, от 1944-а година насам – да са македонци. Но става дума за кражба на история, кражба на просвета “, уверен е Стефанов.

„ Този случай в Охрид даже не е и вандализъм, както го изкарват македонците. И виждате ли, отговорни били имената. Тези имена са историята. Кой плюе против историята – тоя, който спекулира с нея “, разсъждава журналистът.

Всичките произшествия стават с протекцията на македонската страна, на властта, безапелационен е Стефанов. Която е „ последният реликтов излишък на титовизма в Европа “, само че желае да влезе в Европа. Е, по какъв начин се влиза в Европа, откакто ти не разбираш съседа си, пита той.

 

 
Съседът ти желае да отиде при тебе да открие културен център – нов, прекрасен, огромен, на централно място. С какво го посрещаш ти? Аз на следващия ден с бронирана жилетка ли да отида?
Истината постоянно е побеждавала, счита журналистът.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР