В магазинната мрежа на редица супермаркети в Истанбул се въведоха

...
В магазинната мрежа на редица супермаркети в Истанбул се въведоха
Коментари Харесай

Истанбул въведе ограничения в продажбите на стоки от първа необходимост

В магазинната мрежа на редица супермаркети в Истанбул се вкараха ограничавания в закупуваните количества от жителите на някои хранителни артикули от първа нужда.

Ограниченията включват продажбите на дребно на прясно мляко, слънчогледово олио, брашно, захар, както и цигари. Според наредбата жителите ще имат право да закупуват най-вече до два литра прясно мляко и слънчогледово олио, до два кг брашно и захар, както и да два пакета цигари на човек. Забранява се продажбата на 5 литрови бутилки и тенекии със слънчогледово олио.

Междувременно беше направено ново нарастване на цените на цигарите, като най-евтиният пакет цигари към този момент коства 19 турски лири.Твърди се, че рестриктивните мерки в продажбите на супермаркетите са поради ширещото се напоследък всеобщо запасяване с хранителни артикули от първа нужда след новия срив на турската лира.

През миналата седмица в турския парламент бе импортирана законова корекция, която планува тежки санкции за търговците, които се презапасяват със артикули или продават на жителите над лимитираните количества.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР