В магазин на столичния булевард България или по нета можете

...
В магазин на столичния булевард България или по нета можете
Коментари Харесай

13 900 лв. за бутилка в София

В магазин на столичния бул. България или по нета можете да си купите бутилка вино за 13 900 лева, оповестява уеб сайтът Слава. Тя е Петрус, едно от най-знаменитите френски творби на това изкуство. Шатото е със световноизвестно име, а реколтата се води една от най-хубавите напоследък: " ПЕТРУС 2017 Chateau Petrus.  За този артикул не е дейна отспъпка за лоялна стратегия.

Впечатляващи аромати на горски плодове, теменужки и черни маслини. Нотки на ванилия и карамел. Декаданс. Плътно и сочно с кремообразни танини, които се разтапят във виното. Започва дискретно и след няколко секунди се разпростира в чашата. Танините са супер полирани и нежни. Петрус 2017 се усеща несметно с богати, изразителни нотки на сладкиш с горски плодове, боровинки, коледен кейк с нюанси на разтопен шоколад, китайски подправки, женско биле, сироп от вишни, листенца от рози и канелени пръчици. За тази млада фаза от живота на виното, ароматите са извънредно забавни – този Петрус от 2017 е същинска вкусова бомба!

Освен това е находка за колекционери и вино вложители с непоколебимо възходящ капиталов капацитет. Неподражаемостта на виното се дължи на доста фактори. На първо място, изключителният тероар със пласт от синя глина на повърхността на почвата и по-дълбок подпочвен пласт с богата на желязо, червеникава глина. Това са идеални почви за Мерло. Работата на лозето е детайлна – практикува се подкастряне до дребен брой пъпки през зимата и зелен гроздобер за по-голяма централизация на узряващите гроздове в края на лятото и есента. Ферментацията е в циментови съдове и виното отлежава в 100% нови френски барици от 225 л.
Размер на бутилката
1 x 750 мл
13 900,00 лева "

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР