В мафиотските схеми на Нотариуса изплува и Наско Василев Атанасов

...
В мафиотските схеми на Нотариуса изплува и Наско Василев Атанасов – митничар и жена му

снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

В мафиотските схеми на Нотариуса изплува и Наско Василев Атанасов – митничар и жена му

В мафиотските схеми на Нотариуса изплува и Наско Василев Атанасов – митничар и жена му. Нови участници в схемите на Мартин Божанов – Нотариуса изплуваха след изтезанието му на 31 януари. Освен плеядата съдии, прокурори, следователи и юристи, в мафиотските схеми на брокера изплува и Наско Василев Атанасов – митничар в Митническо бюро-Драгоман към териториалната дирекция в София, дружно със брачната половинка му – силиконката Кристина Александрова Дойчинова. Скандалното разобличаване направи източник на „ Уикенд ”, обвързван с най-актуалното следствие в републиката.

Оказа се, че митничарят Наско Атанасов сега е в неплатен отпуск.

Той си е пуснал отмора от декември 2023 година до април 2024-а заради „ развъждане на дете до 8-годишна възраст ”.

Проверката ни сподели още, че майка му Станка Рибарова е съучастник и шеф във компания „ Аллур “ ООД дружно със брачната половинка му Кристина Александрова Дойчинова. Фирмата се занимава с публични поръчки и доставка на храна на детски градини, домове за възрастни хора, затвори и други държавни институции.

Дружеството беше забъркано в абсурда през 2015 година с ощетяване на държавния бюджет при доставка на храни за бежанските лагери на неведнъж по-висока цена от изгубилите съперници. Предвид връзките на семейството с Мартин Нотариуса, надали е изненада, че по далаверата присъда на първа инстанция отнесе почтен основен секретар, само че не и схемаджите от „ Аллур ” ООД.

Фирмените регистри сочат, че тунинг брачната половинка Кристина Дойчинова е притежател и шеф и на друга компания – „ Адикт “ ЕООД за съвещания на физически и юридически лица по отношение на кандидатстване в процедури за възлагане на публични поръчки по реда на Закона за публичните поръчки и Наредба да възлагане на дребни публични пръчки, или по-скоро се явява „ подгряваща “ компания, участваща официално в същите търгове, в които взе участие и „ Аллур “ ООД.

И нещо много любопитно – в свободното си време митничарят Наско Атанасов се явява на общи събрания на компания „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД като прокурист на жена си. Същото сдружение в последните месеци попадна под ударите на имотната мафия.

През работно време самозабравилият се митнически чиновник се подвизава със скъпия си автомобил на борса „ Къра “, благосъстоятелност на починалия Красимир Каменов – Къро, където се намира и офисът на „ Аллур “ ООД.

Източникът на „ Уикенд ” от Темида споделя и друго

– притежаващата скъпи жилища в един от най-апетитните комплекси в София – „ Силвър Сити ”, Кристина Дойчинова е директен участник в имотната мафия на Мартин Божанов. Митничарската брачна половинка от години е близка с елитния брокер на мафията Петър Ангелов – Пипо, чието име изплува към убийството на Мартин Божанов – Нотариуса като главен участник в имотните му схеми и негов изключително непосредствен другар.

Кристина Дойчинова е съучастник и шеф и в упоменатото към този момент сдружение „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД. Нейни съдружници са Кристина Владимирова Борисова и Силвия Михайлова Гагова, като мажоритарен съучастник е „ Нико 99 – Йорданка Тодорова “ ЕООД, притежаващо над 99 % от капитала по силата на непарична вноска на закупени от сдружението парцели в София на ул. „ Банско шосе “ 2, като оценката на непаричната вноска при осъществяването ѝ през 2019 година е в размер на съвсем 1,5 милиона лева

Видно от партидата на „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД в Търговския указател,

сред Кристина Дойчинова и всички останали съдружници в сдружението е зародил спор, довел до осъществяване на общи събрания напролет на 2023 година, на които митничарската брачна половинка е изключена като съучастник заради активност против ползите на сдружението.

Тя е и освободена от позицията на шеф. Самата Кристина Дойчинова обаче, вместо да се съобрази с волята на сътрудниците си в бизнеса, подхваща правосъдни дейности за блокиране на вписванията, като и към сегашния миг продължава официално да е вписана като шеф и единствен представител на „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД.

Усещайки, че най-вероятно няма да успее да получи „ добра “ равноценност за притежаваните от нея дружествени дялове и в опит да овладее активите на сдружението, което официално още ръководи, Дойчинова най-вероятно е „ споделила “ на приятелчетата си от свитата на Нотариуса и в края на предходната година „ правоприемници “ на модифицираната брачна половинка се снабдили с изпълнителни листа въз основа на извършени частни „ арбитражни процеси “, основани на антидатирани контракти за заем, подписвани от „ шефката “ Дойчинова, с които тя изфабрикувала заеми от нея в интерес на „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД.

По по този начин извършените скрито от всички съдружници арбитражни каузи при изцяло незнайния, само че за сметка на това с гръмко название Арбитражен съд при Европейската юридическа палата, Кристина Дойчинова, съдейки се сама със себе си, си осигурила изпълнителни листове за обща сума от близо 300 000 лева

Тъй като далаверата очевидно се сторила незадоволително доходоносна,

в края на 2023 година и при започване на 2024 година са направени доста по-мащабни фалшификации за преодоляване с фиктивни вземания и на база формирани на компютър подправени контракти на всички активи на сдружението по добре познати от предишното схеми.

Така през ноември 2023 година против „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД е постановено арбитражно решение за над 800 000 лева по иск, учреден на прелиминарен контракт за закупуване на парцелите, благосъстоятелност на сдружението, подписан с фиктивно посредством потребление на копия от подписите на разположение, което не е шеф на сдружението.

Купувачът по този абсурден контракт „ Райс 07 “ ЕООД е предложил да закупи парцелите за сумата от 10 500 000 лв., в случай, че от години не развива комерсиална активност и неговите дружествени дялове са предмет на запори за персонални отговорности на едноличния му притежател и шеф Бистра Андреева.

Проверката на „ Уикенд ” в обществени регистри сподели дейната активност на Андреева в няколко ромски НПО-та, само че не отговори на най-логичния въпрос – от кое място Бистра Андреева би могла да откри над 10 милиона лева, с цел да купи парцелите на „ Банско шосе “ 2?

Въпросният „ контракт “ в никакъв случай не е бил сключван и става въпрос за фалшификация на подписи с механически средства, като юриста към САК Виолета Петкова Герова, настояща като едноличен съдия на извършеното „ дело “ пред Арбитражния съд към „ Професионално съдружие за извънсъдебно решение на разногласия “, по никакъв метод не се противопоставила на очевидната машинация.

Напротив, адвокатката-арбитър провела производството изцяло нередовно, без да се даде опция на „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД да се пази по „ делото “ и без да го приключи, защото е водено въз основа на скалъпени документи, които не носят подписа на шеф на наказаното без да знае сдружение.

Още по-голяма тайнственост е и къде тъкмо се намира този Арбитражен съд, тъй като при опити да се ревизира „ арбитражното дело “ и „ документите “, въз основа на които е „ наказано “ сдружението, такава магистратура не се откри – нито на посочения в уеб страницата му адрес, нито на записания на сдружението, към което работи арбитражът – панелен блок в ж.к. „ Люлин “.

Съседите, с които кореспондент на „ Уикенд ” беседва, даже не подозираха, че в блока има Професионално съдружие за извънсъдебно решение на разногласия и/или че има „ настоящ “ Арбитражен съд.

Интересен е и различен факт – че юрист Галина Димчева Георгиева,

която представлявала ищеца „ Райс 07 “ ЕООД в развилото се арбитражно произвеждане, работи в една и съща адвокатска адвокатска фирма с арбитъра по делото юрист Виолета Герова, което приказва за присъединяване на арбитража и явявалите се пред него юристи в схемата за ощетяване на „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД.

Лакомията на митничарската половинка Дойчинова и останалите забъркани юристи, арбитри и други „ почтени предприемачи “ от ромски генезис целят да се стигне до придобиване на апортираните в сдружението парцели от фиктивни кредитори и до увреждане на „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД и останалите съдружници, безапелационен е източникът на „ Уикенд ”.

За следващ път се прави опит за очистване на работеща компания и принудително приемане на активи посредством схеми и нечисти игри.

В началото на януари 2024 година е постановено още по-скандално решение против сдружението по изпипаната скица от различен изцяло незнаен „ трибунал “, този път за сумата от над 1,8 милиона лева

 

Източник: Narod.bg

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР