В Мадрид започна среща на върха на страните-членки на НАТО.Моментът

...
В Мадрид започна среща на върха на страните-членки на НАТО.Моментът
Коментари Харесай

Започна срещата на върха на страните-членки на НАТО в Мадрид

В Мадрид стартира среща на върха на страните-членки на НАТО.

Моментът е сериозен в 73-годишната история на Алианса и ще постави началото на една от най-големите промени в тактиката му, разясняват анализатори.

Сред главните провокации пред водачите на страните членки на НАТО са попречване на ескалация на войната в Украйна, опазване на единение в северноатлантически пакт по тематиката - което може да се окаже сложна задача, считат наблюдаващи по запазване сигурността на балтийските страни.

Акцент в двудневния конгрес ще бъде и приемането на Швеция и Финландия в НАТО, които показаха такова предпочитание месеци след съветската инвазия в Украйна, само че Турция се опълчи на самодейността им. Русия назова НАТО " нападателен блок ".

" НАТО е задоволително нападателен блок. Това е организация, основана за борба. И той продължава да показва и извършва заложените тихомълком задания. Приближаването на инфраструктурата на НАТО към нашите граници продължава към този момент 2 десетилетия, че и повече. Oще един път ще ви припомня, че нашето Министерство не създава съответстващи проекти за подсилването на западните ни граници - на фона на новите рискове, които се генерират от дейностите на Алианса ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

На срещата на върха на НАТО България е показана от президента Румен Радев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР