В Мадрид вече станахме свидетели на няколко изненади, но както

...
В Мадрид вече станахме свидетели на няколко изненади, но както
Коментари Харесай

Може ли някой да спре фаворитите в Мадрид?


В Мадрид към този момент станахме очевидци на няколко изненади, само че както при мъжете, по този начин и при дамите има изявени любимци, за които е мъчно да си представим, че някой може да ги спре.

Карлос Алкарас е защитаващият купата си първенец при мъжете, който продължава да господства в испанската столица.

Ига Швьонтек в никакъв случай до момента не е печелила шампионата при дамите, само че още веднъж се намира във форма, в която става съвсем невъзможна за побеждаване на алена настилка.

Карлос Алкарас – Карен Хачанов (не преди 17:00 часа)

Карлос Алкарас не просто повтори превъзходството си против Александър Зверев от финала в Мадрид предходната година, а стигна още по-далеч в превъзходството си. И откакто в мача за купата надигра германеца с 6-3, 6-1, този сезон го победи с 6-1, 6-2.

След дуела беше мъчно даже за самия Алкарас да си показа, че може да играе по-добре от това.

„ Трудно е да бъда по-добър от това, което демонстрирах против Зверев. Ще би трябвало да приказвам с моя треньор. От моя позиция, не знам какво можеше да направя по-добре, само че ще приказвам с Хуан Карлос “ – сподели Алкарас в изявление за Tennis Channel.

Сега своя късмет ще опитва Карен Хачанов, само че вероятностите да завоюва, наподобява, не са доста огромни.

В общия баланс Карлос води с 2-0 победи, като записа триумф предходната година на Ролан Гарос и в Хамбург. От общо пет изиграни сета, руснакът е спечелил единствено 11 гейма.

Хачанов обаче умее да подвига равнището си в моменти, когато е отписан от сметките. Все отново, става дума за състезател с купа от Мастърса в Париж, полуфинали на US Open, Australian Open и Маями.

Карен имаше баланс от 1-5 в Мадрид, само че в този момент е на 1/4-финалите.

„ В Мадрид постоянно е малко по-различно като чувство. Преди пробвах да играя тук по метода, по който го правех на другите шампионати, само че тази година направих промени във връзка с тактиката и това се отплаща “ – сподели Хачанов.

За него ще е значимо, преди всичко, по какъв начин ще управлява личните си подавания, тъй като в мачовете до момента е печелил единствено 52% от точките в личните си сервис геймове против Алкарас.

Испанецът ще се опита да стане първият състезател през сезона с две Мастърс трофеи. Той е в серия от 18 следващи победи в Испания. Ако отбрани купата си и играе един мач в Рим, той ще си върне и водачеството в международната класация.

Ига Швьонтек – Петра Мартич (не преди 21:00 часа)

Полякинята дойде в Мадрид, откакто завоюва купата в Щутгарт. Световната №1 наподобява в отлична позиция да завоюва за първи път Mutua Madrid Open, като към момента няма изгубен сет в шампионата.

Тя към този момент отстрани Юлия Грабер, Бернарда Пера и Екатерина Александрова, а в този момент излиза против международната №33 Петра Мартич, против която се изправя за първи път в Тура.

От началото на годината единствено в два случая Швьонтек е играла дуел в три сета, което също е показателно за формата, в която се намира.

„ Мартич може да играе доста добре на клей, тъй че ще бъде мъчно. Тя е умел състезател, а и на този стадий от шампионата към този момент няма лесни срещи “ – разяснява международната №1.

Мартич е за повторно в кариерата си на 1/4-финал в Мадрид. По пътя си тя към този момент отстрани Барбора Крейчикова, а от началото на сезона има две победи над съпернички от топ 20.

„ От началото на сезона играя все по-добре. В последните седмици играта ми се усъвършенства доста и се надявах и тук да бъде по този начин. Обичам Мадрид “ – съобщи международната №33.

Последният път, когато тя беше толкоз напред в шампионата, стигна до 1/4-финалите на Ролан Гарос 2019, след това приключи и сезона под №15.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР