В мач от волейболната Суперлига за жени в Бразилия се

...
В мач от волейболната Суперлига за жени в Бразилия се
Коментари Харесай

Волейболистки от бъдещия клуб на Доби Рабаджиева се ругаха по време на прекъсване в Бразилия

В мач от волейболната Суперлига за дами в Бразилия се случи нещо извънредно. Две волейболистки от от отбора на Минас (Бело Оризонте) - посрещачката Казели Клементе и капитанът на отбора и централна блокировачка Каролина Гатаз се пробваха да си изяснят връзките по време на спиране на дуела против Прая (Юберландия).

Клементе и Гатаз бяха извънредно изнервени, тъй като в този миг губеха в тайбреха с 4:10 от Прая.

Казели и Каролина се нахвърлиха една върху друга с нападателни изявления, напрежението ескалира и можеше да се стигне и до физическа разпра, само че старши треньорът на Минас Никола Негро се намеси в точния момент и безусловно затвори устите на двете волейболистки, с цел да може дуелът да се доиграе.

Двукратната олимпийска шампионка с Бразилия Таиса Менезеш (№6) обаче сподели извънредно самообладание и даже не се трогна от лютия спор на съотборничките си. След “огнения” тайм-аут Казели и Каролина се върнаха на игрището. Вътрешният спор не донесе поврат в играта и Минас загуби тайбрека с 9:15 и мача с 2:3 гейма.

Американката Никол Фосет заби 20 точки за триумфа на Прая. За Минас се отличиха Росланди Алварадо със 17 точки и Таиса Менезеш с 13 точки. За Минас играе още една суперзвезда - 36-годишната Шейла Кастро, която влезе като запаса в дуела и записа едвам 7 точки (28% успеваемост в атака).

Благодарение на тази домашна победа над директен съперник Прая се укрепи на второ място във краткотрайното класиране и има преднина пред Минас от 2 точки. СЛед 11-ия кръг водач е тимът на СЕСК (Рио де Жанейро), който е воден от именития Бернардо Резенде.

Тимът на Минас желае да притегли българската волейболистка Добриана Рабоджиева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР