В Ловеч ще бъде разкрита нова социална услуга - Център

...
В Ловеч ще бъде разкрита нова социална услуга - Център
Коментари Харесай

Разкриват Център за грижа за лица с психични разстройства в Ловеч

В Ловеч ще бъде разкрита нова обществена услуга - Център за грижа за лица с психологични разстройства .

Проектното предложение на Общината е получило утвърждение от Управляващия орган на оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ", оповестиха от Общината.

Капацитетът на Центъра ще е 15 места, като на потребителите му ще се дава 24-часова грижа . Вече е построена подобаваща инфраструктура по различен план, осъществен от Община Ловеч, финансиран по оперативна стратегия " Региони в напредък ".

Преустроената, оборудвана и обзаведена постройка се намира в двора на Държавна психиатрична болница-Ловеч. По плана ще бъдат разкрити 12 работни места, като в новата услуга ще бъдат настанени 15 консуматори , които са изведени от профилирани институции и Държавни психиатрични лечебни заведения, както и лица от общността, чакащи за настаняване, избрани от Агенция за обществено подкрепяне, след направена оценка на потребностите и направен самостоятелен проект.

Одобреният общ размер на безвъзмездната финансова помощ е 272 000 лева Планираната дълготрайност на плана е 16 месеца, от които 12 месеца даване на услугата.
Проектното предложение е в подтекста на цялостния развой за основаване на опция за самостоятелен живот на лица с психологични разстройства посредством даване на качествени, налични и ефикасни междусекторни услуги за дълготрайна грижа, съобразени с действителните потребности на хората в общността.

Разработено е в сходство с Плана за деяние за интервала 2018-2021 година за осъществяване на Националната тактика за дълготрайна грижа и е част от цялостния развой по построяването на различна поддръжка в общността.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР