В Ловеч се въвежда още по-строг режим на водата заради

...
В Ловеч се въвежда още по-строг режим на водата заради
Коментари Харесай

Затягат водния режим в Ловеч

В Ловеч се вкарва още по-строг режим на водата поради продължаващото засушаване и намалелия дебит на главния водоизточник " Черни ОсъмУ. От ВиК-Ловеч оповестиха, че към този момент целия град по едно и също време ще е на воден режим от 23 ч. до 6 ч. заран. Досега водоподаването беше прекъсвано също през нощта, само че по квартали през два дни.
Продължават рестриктивните мерки в потребление на вода за питейно-битови потребности, не разрешава се прилагане на питейна вода за поливане на зелени площи, миене на балкони, улици и моторни транспортни средства.
На воден режим поради намалелия дебит на водоизточниците са и седем ловешки села. Режимът, който бе въведен от 5 окотомври, е заради продължителното засушаване и мощното понижаване на дебита на водоснабдителна група " Черни Осъм " и водоизточниците за гр. Ловеч.
По-рано изпълнителният шеф на " ВиК " АД - Ловеч, Данаил Събевски, разясни, че от сдружението са разделили Ловеч на три региона. Още тогава той разгласи, че в случай че не завали и не са повиши дебитът, ще се наложи целият град да е на воден режим всяка нощ. Заради намалелия дебит на водоизточниците на воден режим са и ловешките села Пресяка, Къкрина, Брестово, Прелом, Дренов, Александрово и Деветаки.
Освен засушаването, там повода е и мощно амортизираната водопроводна мрежа, изграждана през 50 - 60-те години на предишния век, главно етернитови тръби, чийто експлоатационен живот от дълго време е минал.
На воден режим поради понижен дебит на водоизточниците са и селата Горско Сливово, община Летница, Глогово, община Тетевен, и Каленик, община Угърчин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР