В Ловеч бе отбелязан 1 февруари - Ден за почит

...
В Ловеч бе отбелязан 1 февруари - Ден за почит
Коментари Харесай

Община Ловеч почете жетвите на комунистическия режим

В Ловеч бе маркиран 1 февруари - Ден за респект към жертвите на комунизма. По този мотив управлението на Община Ловеч в лицето на кмета Корнелия Маринова и ръководителя на Общински съвет Петър Цолов сервираха венец на мястото край града, където е била кариерата на концлагера „ Слънчев бряг ” (1959-1962).  

Цветя сервира и националният представител Николай Нанков. В събитието се включиха общински съветници, представители на политически партии, жители.

Бургас уважи жертвите на комунистическия режим
В Бургас бе отдадена респект към жертвите на комунизма. По време на церемонията бяха сервираха венци и цветя на паметника на избитите по...
Прочети повече
Мероприятието се организира при прецизно съблюдаване на протокола за санитарни ограничения против Коронавирус ограничения.

Час по-рано бе отслужена панихида от отец Михаил Ковачев за жертвите на комунизма, тя се състоя в новия катедрален храм „ Св. св. Кирил и Методий “ – Ловеч. По традиция събитието се провежда от Съюза на демократичните сили – Ловеч. 

В този ден - 1 февруари, преди 77 години,  срещат гибелта регенти, депутати, офицери, министри, общественици - всичките жертви  на така наречен „ Народен съд “. Сред убитите има и жители на Ловеч.

Още от ЛОВЕЧ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР