В Лондон се проведе най-мащабният кариерен форум за българи в

...
В Лондон се проведе най-мащабният кариерен форум за българи в
Коментари Харесай

Bulgaria Wants You събра 2500 българи на кариерен форум в Лондон

В Лондон се организира най-мащабният кариерен конгрес за българи в чужбина – „ Кариера и живот – за какво в България? “. Негови уредници са създателите на платформата Bulgaria Wants You Иван Христов и Андрей Арнаудов, които съумяха да привлекат в постройката на Кралското географско сдружение близо 2500 българи. Събитието бе намерено в неделя от Негово Царско Височество Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски.

Бях доста разчувствуван, когато получих поканата и научих за самодейността – за събитие, което разкрива опциите в България. Прекрасно е, че се провежда сходен конгрес и хората имат опция да научат какво се случва в България и забавните благоприятни условия за работа. Мисля, че за множеството хора опцията да се върнат назад е прелестно нещо. Знам, че хората са разчувствани да са тук “, показа Кирил Сакскобургготски.



За събитието са били регистрирани над 1200 българи, които живеят на Острова и изследват опцията да се върнат да живеят в България. Според информация на уредниците обаче хората, посетили конгреси, са били двойно повече. Участие в него взeха и най-отговорните работодатели в България, чиито условия на труд и стопански тласъци са на европейско равнище. Представители на български и интернационалните компании срещнаха гостите с кариерните благоприятни условия и свободните работни позиции, с които разполагат.

Повече от прочувствен се оказа форумът за един от неговите уредници – Андрей Арнаудов. Минути след формалното разкриване телевизионният водещ и продуцент се обърна с прочувствени думи към всички българи в залата.

Днес цяла България ще се огледа като във витрина в нашата зала и посланието, което желая да чуе от тук е, че ние променяме живота си, не политиците, не даже изборите, не Европейски Съюз, не Великите сили или което и да е друго опрощение. Ние го променяме, персонално ние, със личната си разпоредителност и религия и имаме право да бъдем щастливи вкъщи. Аз съм на тази сцена през днешния ден тук и съм минал целия си житейски път до моите 43 години, тъй като имам вяра, но откровено го имам вяра, от дъното на сърцето си, че ние, българите, и България още веднъж можем да вършим велики каузи! ", разяснява Андрей Арнаудов.

Кулминацията на форума бе лекторският панел, в който присъединяване взеха както съумели българи, като футболистът Димитър Бербатов и артистът Димитър Маринов, по този начин и мениджъри от водещи компании и топ бизнесмени. Сред тях бяха Димитър Цоцорков ( " Асарел Медет " АД), Светослав Георгиев (HCLTech), Нели Станева (Kaufland), Геновева Христова (CreaTech Bulgaria), Илияна Колева (DXC Technology) и Даниел Бачорски.



Следващият огромен конгрес „ Кариера и живот – за какво в България? “ ще се организира в София на 11 юли в София Тех Парк. Събитието е изцяло гратис, само че изисква регистрация на уеб страницата на платформата.

Economic.bg е медиен сътрудник на събитието.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР