В Лом учредиха Обществен съвет, който ще следи за средствата,

...
В Лом учредиха Обществен съвет, който ще следи за средствата,
Коментари Харесай

Община Лом реши къде да вложи дарените 500 000 долара от д-р Андрей Георгиев

В Лом учредиха Обществен съвет, който ще следи за средствата, дарени от доктор Андрей Георгиев. Сумата е 500 хиляди $ и ще бъде употребена за ремонт на Спортна зала " Балканиада ". Д-р А. Георгиев е български бежанец в Съединени американски щати, който завещава парите на община Лом. Решението да се ремонтира Спортната зала в града бе взето след публично допитване, което се организира в края на предходната година. Най-много гласове получи точно концепцията за главен ремонт и възобновяване на зала " Балканиада ". Допълнително ще бъде закупено и съоръжение за спортното оборудване.
В Обществения съвет влизат кметът Пенка Пенкова, учителите по физкултура и треньори по разнообразни спортни дисциплини- Вася Александрова, Росен Войнов, Славчо Георгиев, Огнян Ценков и Мирослав Георгиев, публицистите Любомир Йорданов, Камелия Обретенова, Наталия Стефанова от Община Лом и инж. Борислав Бориславов. Те вземат участие на доброволни начала в съвета.
Още 1 100 000 лева ще получи Община Лом за ремонт на спортната зала от Министерския съвет. На 2 март, когато е рождения ден на донора доктор Андрей Георгиев, в изложба " Поломие " ще бъде показан филм за настоящето положение на Спортната зала. На този ден ще бъде открита и документална фотоизложба за виталния път на донора А.Георгиев. Тя е дело на сътрудника публицист Любомир Йорданов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР