В лицето на Иван Гарелов днес обществото ни се раздели

...
В лицето на Иван Гарелов днес обществото ни се раздели
Коментари Харесай

Радев за Гарелов: Той осъзнаваше отговорността си като общественик и не отстъпи пред ангажимента си към истината

В лицето на Иван Гарелов през днешния ден обществото ни се раздели с една от най-забележителните персони на българската публицистика, която до края на дните си отстояваше истината с честност и грамотност. Това декларира президентът Румен Радев във връзка загубата на уважавания публицист и държавник.

В съболезнователния си адрес президентът показва, че професионализмът на Иван Гарелов се градеше освен на постоянни морални устои, богата осведоменост и журналистически стандарти, а и на гражданска съвест, които той опази от нечисти намеси, с цел да се трансформира в образец за смела журналистика.

„ Самият той осъзнаваше отговорността си като държавник и не отстъпи пред уговорката си към истината, с цел да извърши най-важната си задача – да служи на обществото с критичността си и безпристрастните си позиции. Неговият справедлив прочит на събитията бе благонадежден ориентир за публиката и основна част от напъните за отстояване на плурализма на мненията в медийната среда у нас “, декларира Радев.

 Президентът отбелязва, че с присъщия си и безподобен жанр като водещ на „ Панорама “ Иван Гарелов освен е съдействал за издигането на предаването като висока политическа естрада у нас, само че и е спомогнал за създаване на публичното мнение в едни от най-турбулентните времена от актуалната ни история.

" Като публицист той беше и в някои от най-конфликтните зони по света и с филмите, книгите и историите си информираше публиката и изпълняваше една от загърбваните през днешния ден цели на професията  – да образова ", добавя президентът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР