В литературен клуб "Перото" бе представен първият по рода си

...
В литературен клуб "Перото" бе представен първият по рода си
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Консервативната идея няма да умре

В книжовен клуб "Перото " бе показан първият по рода си в България "Годишникъ " на консервативната мисъл.

Инициативата бе дело на платформата "Консерваторъ ".

Един от уредниците Кристиян Шкварек изясни пред Novini.bg за какво се е присъединил в самодейността, жива ли е консервативната концепция и намира ли почва тя в Европа.

„ Консервативната концепция няма по какъв начин да почине. Тя не е нещо обществено конструирано, нещо изкуствено, което би трябвало да се постанова непрекъснато. Това е нещо, което живее в бита, традициите, културата, религията на хората, няма по какъв начин да бъде изкоренено, с изключение на с доста съществени ограничения на някои режими. Консерватизмът сега освен намира почва в Европа, а и той претърпява един подем, едно събуждане, защото в продължение на няколко десетилетия особено в Западна Европа и в Северна Европа имаше цензура да се приказва за някои хрумвания, които преди този момент бяха възприемани за естествени. Тази цензура провокира реакция, а тази реакция сега провокира събуждане “, съобщи Шкварек.

Относно идните евроизбори, Кристиян Шкварек показа, че има упования тези политици и партии, които заявят консервативни позиции да го вършат от достоверна мотивация, а не от позиция на това да се яхне вълната. Има огромна заплаха популизма да бъде високомерен и яхнат от хора, които не са консерватори, добави той.

Хората обаче не са глупави и могат елементарно да преценяват този човек в действителност ли е реакционер или не, разясни Шкварек.

На въпрос дали се тормози "Годишникъ " да стане жертва на подправени вести, Кристиян Шкварек отговори, че за момента не е забелязал сходно нещо.

Цялото изявление на Novini.bg с Кристиян Шкварек може да видите по-късно ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР