В Линц е задържан заподозрян за атентата във Виена, съобщи

...
В Линц е задържан заподозрян за атентата във Виена, съобщи
Коментари Харесай

Долетя най-лошата новина за 21 г. мъж, разстрелян от упор от терориста във Виена ВИДЕО 18+

В Линц е арестуван обвинен за атентата във Виена, заяви австрийският в. "Кроненцайтунг ". По информация на вестника обвиненият е бил заловен неопитен и не е оказал опозиция.

Телевизия О Ер Еф заяви, че мъжът е бил изведен от къща в белезници от тежковъоръжени служители на реда. За момента не е открито дали фактически той е обвързван с вчерашното нахлуване в австрийската столица.

Друг нападател беше убит през вчерашния ден от полицията.

Освен това броят 21-годишен мъж е умрял от раните си, като по този начин броят на жертвите стана пет. Младият мъж беше ранен с четири патрона в гърдите, оповестява в. "Хойте ".



Канцлерът Себастиан Курц даде обещание в телевизионно послание "да излови причинителите и стоящите зад тях ", съобщи Ройтерс. Другите четири жертви на атентата са възрастни мъж и жена, млад минувач и сервитьорка, а някои от 13-те ранени се борят за живота си, съобщи той.

"Вчерашното нахлуване явно беше ислямистка терористична демонстрация. Това не е спор сред християни и мюсюлмани, нито сред австрийци и мигранти. Това е битка сред мнозината, които имат вяра в мира и малцината, които са срещу него. Това е битка сред цивилизацията и варварството ", сподели Курц.

Застреляният от полицията нападател е разпознат като Куйтим Файзулаи с двойно поданство в Австрия и Северна Македония, заяви вътрешният министър Карл Нехамер.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР