В Либия са изчезнали около 2,5 тона естествен уран, съобщи

...
В Либия са изчезнали около 2,5 тона естествен уран, съобщи
Коментари Харесай

МААЕ: Липсват 2,5 тона уран от либийски обект

В Либия са изчезнали към 2,5 тона натурален уран, заяви нуклеарната организация на Организация на обединените нации, съобщи Агенция Франс Прес.

Ръководителят на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси заяви на страните членки на организацията, че във вторник инспекторите са открили, че 10 варела, съдържащи концентрат от уранова руда, " не са били налични, както беше оповестено по-рано " на мястото в Либия.

МААЕ ще организира спомагателни действия " за изясняване на събитията по преместването на нуклеарния материал и неговото сегашно местонахождение ", се споделя в изказването, без да се дават повече детайлности за обекта.

През 2003 година Либия се отхвърли от стратегия за създаване на нуклеарни оръжия по време на дългогодишното ръководство на някогашния деспот Муамар Кадафи.

Северноафриканската страна е затънала в политическа рецесия след рухването на Кадафи през 2011 година, като голям брой милиции образуват противоположни съюзи, подкрепяни от непознати сили.

Тя продължава да е разграничена сред номинално краткотрайно държавно управление в столицата Триполи на запад и друго на изток, подкрепяно от мощния боен Халифа Хафтар. /БГНЕС

Триполи / Либия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР