В Либия, където съперничещите си сили са в задънена улица

...
В Либия, където съперничещите си сили са в задънена улица
Коментари Харесай

Дронове на Турция воюват в небето над Либия

В Либия, където съперничещите си сили са в задънена улица на юг от Триполи, едномесечна борба в небето сред турски дронове и такива, доставени от Обединените арабски емирства (ОАЕ) не може да преодолее безизходицата, написа AFP.

От 4 април, когато маршал Халифа Хафтар стартира атака за завладяването на Триполи - столицата и седалището на приетото от Организация на обединените нации държавно управление на националното единодушие (ПНС) - фронтовите линии се реалокираха доста малко. Изправени пред дълготрайно опълчване, двете страни се обърнаха към комплицирано въоръжение с вярата да завоюват преимущество в борбата, при която до момента са починали над 1000, ранени са близо 6 000 и 120 хиляди души са принудени да изоставен домовете си, съгласно данни на Организация на обединените нации.

Либия е " евентуално най-големият спектакъл за военна битка с дронове в света ", съобщи пратеникът на Организация на обединените нации за Либия Гасан Саламе във видеоклип, оповестен от Организация на обединените нации в сряда. Саламе означи „ доста по-интензивна приложимост на дронове “ през последните седмици, като съобщи, че те са били регистрирани 600 от едната страна и 300 от другата “, без да прецизират страните, които ги употребяват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР