В Левски явно фокусът ще се измести от обещаното налагане

...
В Левски явно фокусът ще се измести от обещаното налагане
Коментари Харесай

"Левски" пак се ориентира към чужденци

В " Левски " очевидно фокусът ще се измести от обещаното налагане на млади български футболисти през идващия сезон. Изпълнителният шеф на клуба Павел Колев загатна за желанието да се привлекат Кристиан Димитров и Тодор Неделев от " Ботев " (Пд), Мартин Минчев от " Черно море ". Заговори се и за връщане на Божидар Краев от " Мидтийланд ". Паралелно се започна освобождаване на чужденци, като първите бяха Давид Яблонски, Жерсон Кабрал и Милош Цветкович (последният въпреки всичко бе върнат в първия състав до края на сезона). Заговори се и за продължение на чистката измежду скъпоплатените " легионери ".

Но разнообразни информации от последните дни водят до заключението, че тези чужденци ще бъдат сменени с други. Румънски медии оповестяват за интерес към няколко играещи в локалната Лига 1 - Стелиано Филип ( " Дунарея " ), малиеца  Ибрахима Тандия ( " Сепси " ), италианците Диего Фабрини ( " Ботошани " ) и Матия Монтини ( " Динамо ", Букерещ). " Топспорт " добави, че интерес представлява Александру Йоница ( " Клуж " ). Монтини даже призна, че с него се е свързал скаутът на " Левски " Богдан Патрашку, само че още не е сигурен дали да одобри офертата.

" Знам, че българският гранд " Левски " ме желае, както и норвежкият " Розенборг ". Имам оферта и от Италия от тим, който се бори за нанагорнище в Серия А. За " Левски " знам, че има едни от най-лудите почитатели на Балканите. Румънският им скаут напира да отида в София, само че не знам ", сподели Монтини пред румънски публицисти. Нападателят има контракт с " Динамо " до края на сезона. Преди това юношата на " Рома " е играл за " Ливорно ", " Беневенто ", " Монополи " и още няколко нискоразредни италиански клуба.

Новият консултант към управлението на " Левски " - Джовани Бекали, също разгласи, че организацията му следи много чужденци - в Румъния, Хърватия, Македония, Турция. Целта била да се вземат няколко опитни играчи, които да станат ядро на отбора.

Тези търсения и изменени цели на управлението на " Левски ", а и признанието на Колев, че назначението на Дерменджиев било неточност, към този момент провокират неодобрение измежду почитатели и експерти. Например треньорът Георги Василев, който завоюва купата със " сините " през 1994 и 1995 година, съобщи пред " Диема спорт ": " Някои си измиват ръцете с виновността, която са поставили върху Георги Дерменджиев... Опитите незабавно да се прави оценка като неточност, естествено, че е неточност като няма резултати, само че нали си спомняме първата позиция - " Ще преживеем тежки дни. В  " Левски " се постановат корекции "  и някак Гошо остана като жертва на всичко това. На тази политика... Не приказваме към този момент за 4 месеца, откогато е треньор, а за по-кратък интервал от време му е била решена ориста. Само се е чакал комфортен миг, което неизбежно се случва във футбола, с цел да извършат тази смяна. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР