В летните горещини е съвсем естествено да ни се иска

...
В летните горещини е съвсем естествено да ни се иска
Коментари Харесай

Тайните на фрапето

В летните горещини е напълно естествено да ни се желае да се разхладим и освежим с напитка. В тези случаи фрапето е един от най-подходящите разновидности. Въпреки че може да се спрем и на други студени кафета, гръцкото фрапе си остава измежду най-предпочитаните.
 Кафе, дехидратация и в действителност ли не е добре да го пием в жегите
Наистина ли кафето ни дехидратира

Когато общоприетото не е напълно правилно

Вероятно всички сме го опитвали - доста кофеиново, с пухкава пяна, лед и (в множеството случаи със) захар и мляко - няма по какъв начин да не го свързваме точно с Гърция. Там, както и в Кипър фрапето е извънредно известно и харесвано, и то толкоз, че се е популяризирало из целия свят. И най-често се пие в горещите месеци през лятото.

Тези обстоятелства може и да са ни ясни, само че знаем ли каква в действителност е историята на тази студена кафе напитка? Оказва се, че зад нея стои една любопитна преживелица.
 Снимка 583062

Още през 70-те години на предишния век компанията Nestlé е разработвала нова шоколадова напитка за деца, която се е правела с шейкър. Тогава един от чиновниците ѝ, по време на отмора от работа, е решил да употребява уреда, с цел да направи обичаното си Nescafé, само че със студена вода. Така от един инцидентен опит се ражда фрапето.
 Безкофеиновото кафе, наличието на кофеин в него и истината за напитката
Тайните на безкофеиновото кафе

Добър избор ли е

И към този момент повече от 40 години напитката носи названието си " фрапе " и продължава да е националното кафе на модерна Гърция, написа Greek Reporter.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР