В лъжите, които БСП тиражира се включи и неформалния им

...
В лъжите, които БСП тиражира се включи и неформалния им
Коментари Харесай

Цветанов: В лъжите, които БСП тиражира, се включи и неформалният им лидер - президентът Радев

В лъжите, които Българска социалистическа партия тиражира се включи и неофициалния им водач - президентът Радев, сподели пред Жени ГЕРБ във Велико Търново зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Изказването бе във връзка претекстовете в президентското несъгласие за Изборния кодекс и изявлението на вицепрезидентът Илияна Йотова, че след отхвърлянето му на ход е Конституционния съд.

Според Цветан Цветанов няма учредения за интервенция на Конституционния съд, тъй като не е нарушено конституционното право за гласоподаване, нито опцията за правосъден надзор. " Остава прагът от 7 % за преференциите и пренареждането на депутатските листи от гласоподавателите. За да може фактически да отпаднат всевъзможни спекулации за някаква класификация или нарушено изборно право ", разяснява той.

" Бяхме укорени, че не започваме промяна на ЦИК, опорната точка на Нинова да нападна ГЕРБ, само че информацията от сътрудниците от Българска социалистическа партия е, че в действителност Нинова разчиства сметки, защото представители им в ЦИК са препоръчани от остарялото управление и тя не може да с разреши лукса, тези хора да показват нейното еднолично ръководство ", сподели Цветанов. Той уточни, че в новите членове на ЦИК тя оставя 1 от 6-тима който й е правилен.

Във Велико Търново, където се организира Осмата политическа академия на Жени ГЕРБ, Цветан Цветанов уточни, че популизмът и подправените вести са подводните камъни, които ще съпровождат евроизборите.

Българска социалистическа партия е подхванала националпопулистки метод в месеците преди евроизборите, само че бяга от отговорност като не взе участие в работата на Народното събрание. Според него социалистите ще се върнат в пленарна зала под вътрешния натискт в парламентарната им група против едноличните решения на Корнелия Нинова.

За битката с подправените вести в предизборната акция Цветанов сподели, че ГЕРБ вършат правят непрекъснати срещи, търсят противоположната връзка. " Смятам, че по този метод можем да противодействаме на това, което някой е заложил като съществена тактика в тяхната акция - да вършат дискредитиране на ръководството.

В политическата академия на Жени ГЕРБ вземат участие еврокомисарят Мария Габриел, евродепутати и министри. Очаква се във форума да се включи и министър председателят Бойко Борисов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР