В лагера на националния отбор на Норвегия са притеснени, че

...
В лагера на националния отбор на Норвегия са притеснени, че
Коментари Харесай

Страх ли ги е? Старши треньорът на Норвегия с грозна атаката по България

В лагера на националния тим на Норвегия са обезпокоени, че футболистите на България ще се опитат да бавят играта по всички вероятни способи в решителната среща сред двата тима в Осло от четвъртия кръг в Лигата на нациите във вторник. Възпитаниците на Петър Хубчев са водачи в класирането с цялостен актив от 9 точки, а скандинавците заемат второто място с 6 точки. Българите завоюваха с 1:0 през септември на стадион " Васил Левски ", а нов триумф на " Улеваал " на следващия ден съвсем ще подсигурява на " трикольорите " първото място и продължавате в плейофите за класиране на Евро 2020.

" След като те ни поведоха с 1:0 в София, видяхме нещо напълно друго от футбола. Българските играчи се хвърляха и лежаха на терена, бавеха времето по всевъзможен вероятен метод, опитваха се да въздействат на съдията. Това държание е в тяхното ДНК ", разяснява старши треньорът Ларс Лагербак. Той чака сходно държание на българите и в утрешния мач, защото и равенството е добър резултат за гостите.

" Говорихме с играчите ми за това. Предупредих ги да не се въздействат от държанието на противника, а да се концентрират върху себе си. Казах им, че не би трябвало да вършат нарушавания и да получават жълти картони поради нерви ", сподели още Лагербак.

Бившият нападател на Литекс Бьорн Маарс Йонсен познава добре българския футбол. " Те обичат да падат. Това несъмнено не е норвежкият метод. Искаме да спечелим като покажем качествата си на терена, а не с бавене и лежане. Но би трябвало да бъдем доста деликатни, тъй като в срещите си до момента България сподели доста добра успеваемост при отбелязването на голове. Но ние сме домакини и считам, че сме любимци, още повече предвид на статистиката на мачовете ни на " Улеваал ", съобщи Йонсен.   Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР