В Кюстендил въведоха рестрикции, за да посрещне общината зимните си

...
В Кюстендил въведоха рестрикции, за да посрещне общината зимните си
Коментари Харесай

Въвеждат режим на тока в кюстендилски села

В Кюстендил вкараха рестрикции, с цел да посрещне общината зимните си разноски. Пести се от електричество, като е взето решение дребните обитаеми места да останат без улично осветяване. Тъмнината в кюстендилските села тази зима ще става непрогледна в 22 часа. Тогава лампите на улиците ще угасват и ще се разчита единствено на звездите, луната и фенерите, предаде .

„ Отвратително е да взимаш такова решение. Мотивите са ясни - 250 лева от 100 лева ток. 250 лева ток няма по какъв начин да покрием с такова нарастване в случай, че газта скочи над 7-8 пъти. Доста е, общината е пред банкрут, да не може да даде услуги, да рискуваме културните институти или детските градини, да затворим спортните зали ”, споделя кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той е безапелационен, че досега всички други ограничения за икономии са взети. В общината чиновниците са събрани единствено в южните стаи с отопление единствено за по три часа, топлата вода в общинските звена е спряна, а в общите елементи се стои на студено. Сметките обаче отново са високи. И по тази причина 71 села остават на без осветяване нощем.

Часът, в който уличните лампи в село Пиперков чифлик се гасят, наподобява следва напълно ритъма на живот на локалните хора. И по тази причина хората там одобряват да създадат жертва и да се лишат от нощните светлини по улиците. В нощната мрачевина в кюстендилските села главното терзание е, че престъпният контингент може да се засилва. Срещу себе си обаче крадци и обирджии ще имат ловните дружинки, които са предизвестени да бдят за спокойствието по площади и калдъръми. „ Всички наши мобилни групи и ловни дружинки, цялата мрежа от дейни хора, които са със заострено внимание и би трябвало да се внимава. Част от тях са някогашни чиновници и сегашни чиновници на Министерство на вътрешните работи, на Министерство на защитата. Те са хора с извънредно заострено внимание, сериозна сетивност, тъй че непознати хора, където и да се мернат, където и да има някаква заплаха, незабавно се рапортува, реагира се на място, могат да бъдат обезвредени извършители. Не съветваме никого да пробва сега да злоупотребява с това усложнение ”, увери кметът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР