В Кюстендил се проведе кръгла маса под надслов: Нови идеи

...
В Кюстендил се проведе кръгла маса под надслов: Нови идеи
Коментари Харесай

Идеи за развитие на читалищната дейност и промяна в нормативната им уредба коментираха на кръгла маса в ОА - Кюстендил

В Кюстендил се организира кръгла маса под надпис: „ Нови хрумвания - нови благоприятни условия “, проведена взаимно от Съюза на националните читалища и Областната администрация. Кюстендил е втората област след Русе, в която се провежда кръгла маса от сходен вид.
Повод за събитието е навършването на 20 години от приемане на Конвенцията на ЮНЕСКО за запазване на нематериалното културно благосъстояние.
По време на кръглата маса доктор Николай Дойнов, з.ч.д. ръководител на Съюза на националните читалища, показа своите хрумвания за смяна в нормативните актове, касаещи читалищната активност. В хода на полемиката доктор Дойнов отговори на съответни въпроси, заложени от присъстващите ръководители и секретари на читалища от цялата област Кюстендил. Участниците в кръглата маса бяха безапелационни, че в по-малките обитаеми места читалищата играят извънредно значима роля както за културния живот, по този начин и за развиването на обществения живот. Отчетено бе, че там, където са закрити учебните заведения, детските градини, пощенските станции, единствено читалищата носят „ искрица светлина “ на локалните хора. “За поддържането и разпространяването на българските обичаи и нематериалност по места най-голяма роля имат читалищата ”, показаха своето мнение участниците в събитието. На кръглата маса участваха Василка Манчева - шеф дирекция “АКРРДС ” към ОА, Иван Андонов - член на Върховния читалищен съвет и ръководител на Читалище “Братство 1869 ” в град Кюстендил, както и десетки читалищни дейци от региона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР