В квартал “Бриз във Варна, 25 апартамента и един център

...
В квартал “Бриз във Варна, 25 апартамента и един център
Коментари Харесай

Кошмарно! 25 семейства във Варна са без вода от 1 август заради ВиК-ремонт

В квартал “Бриз " във Варна, 25 жилището и един център за гуми са без вода от началото на месеца. За финален път вода в чешмите на тези хора е имало на 1 август, описват от Българска национална телевизия. Оттогава до момента има единствено въпроси, обещания и недоволни наематели, пристигнали на море. Безводието им е породено от следващата повреда на водопровода Варна – Златни пясъци. Ремонтът ще продължи до 28 август, оповестиха от ВиК Варна.

Аварии в региона се случват постоянно, само че нормално за два-три дни водата идва, споделят хората от блока и от центъра за гуми. Те не схващат по какъв начин е допустимо да ги оставят без никаква вода от началото на месеца.

" Няма къде да се изкъпе човек, няма къде да изпере, няма нищо, просто сме като изоставени, никой не го интересува. " споделя Веселина Георгиева.

" Ние се занимаваме с отдаване на жилища чартърен, сега поносим загуби и плащаме неустойки на нашите посетители заради неналичието на вода. Обещаваме, че идващите дни ще има, два-три дни, след което те не имат вяра. " оплаква се Павлин Коцев.

В съседство центърът за гуми също остава без клиенти. Служителите носят от домовете си бутилки с вода, с цел да покрият главните хигиенични потребности.

" Не е обикновено да се оставят хора, които работят много мръсна работа, 14-15 дни без вода. " счита Данаил Николов. В региона има водоноска, само че съгласно хората тя не може да реши проблемите им.

" Водоноската я ползвахме няколко дни, едната вечер някой беше отворил крановете и тя изтече, и до такава степен. " изясни Георги Георгиев

От ВиК Варна прецизираха, че постройките са без вода поради повреда на водопровода “Варна – Златни пясъци ", към който постройката е била включена непосредствено при строителството. Наложила се е замяна на 30 метра стъклопластова тръба, а бетонът, върху който е положена новата тръба, има потребност от време, с цел да стегне.

Поради това вода в региона ще има чак на 28 август. От водното сдружение се извиняват на засегнатите, само че на въпроса ни за обезщетения отговор няма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР