В курсове по професии основно в сферата на туризма ще

...
В курсове по професии основно в сферата на туризма ще
Коментари Харесай

Над 420 безработни добруджанци ще бъдат обучени за работа в туризма

В курсове по специалности главно в областта на туризма ще бъдат включени 425 безработни от Добричка област , оповестиха от локалната дирекция „ Бюро по труда “. Най-много ще са подготвените за готвач – 75 души. Други 55 ще преминат образование за админ в хотелиерството, а още толкоз – за камериер и оператор на компютър. За работа в озеленяването ще бъдат готови 40 регистрирани в бюрата по труда в региона. Професионална подготовка за сервитьор – барман ще преминат 35 претенденти да работят тази специалност, още толкоз ще бъдат подготвени за хлебар-сладкар.
Планирано е курсовете да са от средата на април до юни, а на част от сполучливо приключилите образованието ще бъде обезпечена 3-месечна субсидирана претовареност .
Междувременно 22 компании от туристическия отрасъл вземат участие в днешната профилирана трудова борса в Добрич. Търсят се готвачи, сервитьори, админи, камериерки, аниматори за летния сезон.
Българските работодатели могат да заявят служащи от Молдова, припомнят от Бюрото по труда. Между България и Молдова е подписана Спогодба за контролиране на трудовата миграция. Там е организиран срокът на наемане – до една година за служащи с опция за продължение на периода до 3 години, а за сезонните служащи е очакван оптимален период от 9 месеца в границите на една календарна година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР