В кулоарите на неформалната среща на върха на лидерите на

...
В кулоарите на неформалната среща на върха на лидерите на
Коментари Харесай

Армения не е доволна от руските миротворци в Нагорни Карабах

В коридорите на неофициалната среща на върха на водачите на Общността на самостоятелните страни, повела се в Санкт Петербург, съветският президент Владимир Путин е имал през вчерашния ден тристранен диалог с президента на Азербайджан Илхам Алиев и премиера на Армения Никол Пашинян, съобщи ТАСС.

Отделно през днешния ден е имало и диалог сред Путин и Пашинян, допълват ТАСС и Франс прес.

В началото на срещата с Пашинян през днешния ден Путин съобщи, че основният въпрос е урегулиране на обстановката в Южен Кавказ като цяло, армено-азербайджанските връзки и всичко обвързвано с Нагорни Карабах.

На двустранната среща Пашинян е изразил страдание пред Путин, че съветските военни, ситуирани в Нагорни Карабах не могат да подсигуряват свободното придвижване в този район, съобщи " Франс прес ".

Ереван упреква азербайджански екоактивисти, че блокират от средата на декември жизненоважен път, свързващ Армения и Нагорни Карабах. Става дума за Лачинския кулоар.

" Блокираният път, Лачинският кулоар, трябваше да бъде под контрола на съветските миротворци и Република Азербайджан да подсигурява свободното придвижване на хора и артикули по този път ", сподели Пашинян по време на срещата си с Путин в коридорите на форума в Санкт Петербург. " Но изгледа, че Лачинският кулоар не е под контрола на съветските миротворци. И несъмнено аз бих желал да обсъдя тази обстановка и вариантите, които съществуват ", добави той по време на срещата, излъчена  и по съветската телевизия.

Путин пък даде обещание на Пашинян детайлна полемика по въпроса за Нагорни Карабах.

Същевременно на конференция през днешния ден в Баку арменският външен министър Джейхун Барамов съобщи, че Азербайджан е подготвен на разговор с Армения на която и да е платформа, съобщи ТАСС. " Позицията на азербайджанската страна се състои в това, че за нас основната цел е резултатът, резултатността на договарянията ", акцентира Байрамов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР