В кулоарите на неформалната среща на министрите на външните работи

...
В кулоарите на неформалната среща на министрите на външните работи
Коментари Харесай

Външните министри на Р Северна Македония и Черна гора осъдиха военната агресия в Украйна

В коридорите на неофициалната среща на министрите на външните работи на страните-членки на НАТО в Берлин се състоя среща на външните министри Буяр Османи и Ранко Кривокапич, заяви МИА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Османи приветства образуването на новото черногорско държавно управление и акцентира отличните партньорски и другарски връзки сред двете страни, изразявайки убеденост, че това партньорство ще продължи и в бъдеще.

„ Северна Македония и Черна гора имат извънредно положително и интензивно съдействие, само че и съгласие във връзка с осъществяването на нашите взаимни стратегически цели, които с войната в Украйна получават значимо, в случай че не и съдбовно геополитическо значение “, сподели Османи, акцентирайки взаимния интерес за участие на двете страни в Европейски Съюз.

„ Това е развой, който е от районен и по-широк интерес като значим принос за основаването на бъдещата архитектура на сигурността и в Западните Балкани, и в Европа “, съобщи той.

На срещата, както заяви министерството на външните работи на Република Северна Македония, бяха разменени отзиви за войната в Украйна, при което двамата министри осъдиха военната експанзия на Русия и подчертаха, че тя е нарушаване на главните правила на интернационалното право и сериозна опасност за сигурността на Европа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР