В кулоарите на Народното събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС обясни

...
В кулоарите на Народното събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС обясни
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Това управление отказва да приеме реалностите

В коридорите на Народното събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС изясни за какво народните представители не се записаха за начало на парламентарния ден.

Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова изясни, че на извършения председателски съвет е показана стратегия за седмичните съвещания, която е отвън публичния дневен ред, тъй като главният интерес на обществото е ориентиран към предложенията по закона за държавния бюджет.

ГЕРБ ще влезе в пленарната зала по значимите за страната закони като този за държавния бюджет и обвързваните с проекта за възобновяване. Както и при разискването на френското предложение за Северна Македония.

Това изясни Атанасова, откакто за втори следващ ден Народното събрание не събра кворум да стартира работа. Тя прикани без политически причини да се направи подобен дневен ред на пленарната зала, че да се одобряват значимите законопроекти.

По тематиката за Северна Македония Атанасова подсети, че се е наложило две опозиционни групи да внесат проекторешение по френското предложение, тъй като държавното управление не си е свършило работата. И настоя те незабавно да се прегледат в Народното събрание.

" Предложихме да има външна комисия, с цел да се обсъдят тези решения и да станат част от дневния ред на Народно събрание. Заседание на комисията по външна политика не е свикано. Председателят му не дава отговор на позвънявания. Ако външна комисия свика съвещание разиска и внесе на следващия ден ще бъдем в зала " - съобщи тя.

Предложихме да се изРаботи дневен ред, който дава отговор на публичните настройки, всипки законопроекти които касаят пву.
За пву: Този законопроект е импортиран за гласоподаване на първо четене и е импортиран на 2 юни, нищо друго за пву няма импортирано в нс.
Ние постоянно ще бъдем в зала когато се касае за пву и средства по еврофондове
.
Томислав Дончев добави: " Това ръководство отхвърля да одобри действителностите ". " Поради нелепостта на Петков, България е на път да пропусна късмет, който няма да се повтори - да има позиция, която да разреши на РСМ и България да заживеят без граница посред им.

Предложението регистрира настояванията на България и РСМ. Днес Петков отива на съвета без позиция, това е срамно за България и нелегитимно " - сподели Тома Биков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР