В Куба пристигна боен кораб, най-новата фрегата на руските военноморски

...
В Куба пристигна боен кораб, най-новата фрегата на руските военноморски
Коментари Харесай

Руска бойна фрегата влезе в порта на Хавана, следват я атомна подводница и още два военни кораба

В Куба дойде военен транспортен съд, най-новата фрегата на съветските военноморски сили (ВМС) " Адмирал Горшков ". След фрегатата покрай острова ще се появи атомната подводница от клас Ясен-М " Казан " с управляемо ракетно оръжие, предава " Фокус ".

Както написа Cuba Debate, до 12 юни в границите на формалното посещаване ще дойдат още два съветски кораба. Кубинското държавно управление по-рано публично удостовери, че съветски военноморски отряд от три кораба и атомна подводница ще посети пристанището на Хавана.

В изказване кубинското външно министерство разгласи, че " визитата е в сходство с историческите другарски връзки сред Куба и Руската федерация и интернационалните правила “.

" Нито един от корабите не носи нуклеарно оръжие, тъй че тяхното наличие в страната ни не съставлява опасност за района “, акцентира кубинското дипломатическо ведомство.


Междувременно съветското министерство на защитата заяви, корабите от Северния флот на Русия са провели учения в Атлантическия океан по потребление на високоточно оръжие с обхват над 600 км. След това част от плавателните съдове се насочиха към пристанището на Хавана, за където получиха покана от държавното управление на Куба.

" Разнородна тактическа морска ударна група на Северния флот, състояща се от многоцелевия атомен подводен ракетен крайцер " Казан " от план 885М и фрегатата " Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков “, изпълняващи задачи на дълги дистанции, стартира провеждането на учения по потребление на високоточно ракетно оръжие в Атлантическия океан ", се споделя в известието.

Екипажите на фрегатата и атомния подводен ракетен крайцер упражняват потреблението на високоточно ракетно оръжие благодарение на компютърна симулация против морски цели, които съставляват военноморски групировки на конвенционален съперник и се намират на разстояние над 600 км.

Кубинската страна акцентира исторически околните връзки сред Хавана и Москва.

На 10 юни се състоя друго значимо събитие в подтекста на развиването на руско-кубинския разговор. Кубинският външен министър Бруно Родригес дойде в Русия за присъединяване в съвещание на Съвета на министрите на БРИКС. Бруно Родригес, както оповестява Cuba Debate, отлетя за Нижни Новгород. Ръководителят на кубинската дипломация ще организира двустранни срещи с сътрудниците си от Беларус, Египет, Бразилия и Турция. Той ще приказва на разширено съвещание на Съвета на министрите, на което ще участват всичките 10 държави-членки на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка, Саудитска Арабия, Египет, Обединените арабски емирства, Етиопия и Иран).

В края на срещите кубинският външен министър ще замине на публично посещаване в Москва, където на 12 юни ще бъде признат от ръководителя на съветската дипломация Сергей Лавров за разискване на редица въпроси за задълбочаване на двустранното партньорство в политическата, комерсиалната, икономическата и научно-техническата сфера. Както разяснява Cuba Debate, Родригес дойде в Русия след довеждане докрай на публично посещаване в Китай.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР