В Крумова България, за тая лъжа щяха да липсват части

...
В Крумова България, за тая лъжа щяха да липсват части
Коментари Харесай

Краткият път от Крумовите закони до мисирките

" В Крумова България, за тая неистина щяха да липсват елементи от тялото на това момче с микрофона. "
Така заместник-председателят на партия " ИТН " и сегашен депутат Тошко Йорданов, който вместо името на обединението " Изправи се! Мутри вън ", сподели, че точно партията на Слави Трифонов била подготвена да одобри поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи в Народното събрание.
Честито, господин Йорданов. Докато до през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов можеше да се съпоставя по глупост единствено със себе си, през днешния ден вие гордо се присъединихте в тази ранглиста. Похвално е по какъв начин за по-малко от две седмици успяхте да припознаете отношението на тези, против които сякаш се изправяте, като ваше. Да чакаме ли да си купите джипка? Все отново точно джиповете са били знак на мутрите през 90-те, когато рязането на крака е било всекидневие.
Препоръчително е обаче да помислите дали още при започване на вашия политически път, отношението ви към медиите би трябвало да е такова. Защото макар че " ИТН " се радва на спокойствието на партийна телевизия, с безспорно твърда публика, в миналото може и да опрете до същинските медии, с цел да наложите своя позиция отвън сапунения балон на групировката, която създадохте.
Припомням Ви, че при започване на 2020 година, когато към момента не бягаше от директен контакт с медиите, министър председателят Борисов се сопна на журналистките: "... Вие като някакви мисирки тичате след мен да ме питате ". Тогава реагира даже вашият лидер , макар че не е публицист, като назова изказването на премиера " тъжно и обидно ". Интересно, какво ли мисли сега?
Преди време сътрудниците от " Дневник " добре означиха, че още с влизането си в политиката Борисов афишира: " Медиите можеш да ги излъжеш един-два пъти. " След това идва ерата на SMS-ите му до редакциите, за които самичък си признава: " Пращам гадни SMS-и на публицистите, само че не се карам с тях. Като се появи нелепост, се нервирам. "
Тези неща потвърждават, че макар прекараните десетки години в публичното пространство като една от водещите политически фигури у нас, Борисов не е трансформирал отношението си към медиите. То остава присмехулно и ехидно.
Защо тогава бихме очаквали Тошко Йорданов да промени неговото?  Ами... не чакам. Като нищо и той ще извърви късия път от Крумовите закони до мисирките. 
Автор: Ивайло Анев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР