В кризата, в която се намираме, не може повече компромиси.

...
В кризата, в която се намираме, не може повече компромиси.
Коментари Харесай

Драгомир Заков: В кризата, в която сме, не може повече компромиси

В рецесията, в която се намираме, не може повече взаимни отстъпки. Трябва да се взимат държавнически решения. Те не постоянно са известни и не постоянно печелят гласове. Имаме потребност от боеспособна войска, която може да ни пази, да се запълнят основни военни дарба. Това значи съществени разноски. Това сподели за Нова телевизия министърът на защитата Драгомир Заков.

„ Ще използваме всички благоприятни условия, които ни оферират НАТО и Европейски Съюз и съдействие на равнище държавни управления. Днес е алегорична дата – навършват се 18 години от участието ни в НАТО. 18 е годината на пълнолетието, на осъзнаването. Сега е времето да осъзнаем мястото, ролята и опциите, които ни дава участието в НАТО”, разяснява Заков.

„ Организации като НАТО са толкоз мощни, колкото е мощно най-слабото им звено. България не е най-слабото звено на НАТО. Но ние не би трябвало да допуснем да станем най-слабото звено на Алианса. НАТО ни дава голям набор от благоприятни условия, това е необикновен късмет за нас. Изгубили сме години, през които е можело да се възползваме от тях. За в бъдеще отговорността остава наша. Трябва да развием качества, с които да подсигуряваме и независимо нашата сигурност. Но когато е належащо ще разчитаме на тях и ще получим помощ”, добави още Заков.

" Поех министерството в един миг, в който всички взаимни отстъпки, които са правени във времето обратно, всички забавени решения заради някакво политическа логичност. Всички тези взаимни отстъпки в рецесията, в която се намираме, към този момент не могат да бъдат правени. Затова първият принцип, в който пристигнах в това министерството е готовността да се взимат тежки решения. Решенията, свързани с политическа целенасоченост, в рецесията, в която се намираме и в положението, в което се намират българските въоръжени сили, повече не могат да бъдат жертва на политическа целенасоченост. Време е да се взимат държавнически решения. Те не всеки път са известни, не всеки път могат да завоюват гласове, само че е време за тях ", уточни Заков.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/508136474039880
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР