В Крим търсят диверсанти и руският Черноморски флот е вдигнат

...
В Крим търсят диверсанти и руският Черноморски флот е вдигнат
Коментари Харесай

В Крим търсят диверсанти след аварии в енергийни обекти


В Крим търсят диверсанти и съветският Черноморски флот е вдигнат по паника поради произшествия в енергийни обекти, написа " Независимая газета ".

За по-малко от денонощие в южната част на полуострова, анексиран от Русия през 2014 година, станаха ред изключителни катастрофи - в период от няколко часа бяха развалени два газопровода и рухна една от опорите на локален далекопровод.

Според вестника 3000 души са останали без газ, само че се е разминало без трайни разстройства в електроснабдяването.

Обсъжда се най-много версията за украинска диря - спешните обстановки може би се дължат на съзнателно провокирани детонации. За измама приказват и характерът на повредите - констатацията, че са резултат от външно влияние, и реакцията на силовите структури, засилили ограниченията за сигурност, даже затворили краткотрайно границата с Украйна, написа изданието.

Вчера съветският Национален антитерористичен комитет счете за належащо да разяснява, което единствено по себе си демонстрира, че ситуацията е съществено, показва всекидневникът.

Сред версиите, по които работят проверяващите, комитетът загатнал и за измама.

Диверсии позволява и шефът на газоснабдителното дружество " Кримгазсети " Сергей Тарасов. Обстоятелствата към повредите ще се прецизират от междуведомствена комисия.

Повредените прави от газопроводите са изрязани и изпратени за експертиза, добавя вестникът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР