В Кремъл има ястреби и соколи, които могат да преследват

...
В Кремъл има ястреби и соколи, които могат да преследват
Коментари Харесай

В Кремъл обучават соколи, способни да свалят дронове

В Кремъл има ястреби и соколи, които могат да преследват и да смъкват дронове, които заплашват въздушното пространство на комплекса в централната част на Москва, оповестява " РИА Новости ", цитирайки източник от силите за сигурност.

В 45-годишната орнитоложка организация на държавното управление има соколи, ястреби и орли, които се употребяват против врани. Според източникът на " РИА ", грабливите птици имат и потенциал да смъкват безпилотни летателни апарати над Кремъл, само че избират " да употребяват соколи вместо ястреби ". " Ястребите са леки, по тази причина им мъчно да смъкват даже и дребен дрон ", добавя източникът пред медията.

Цитирани са сходни опити с птици против безпилотни летателни апарати от холандската полиция преди две години, само че програмата отсрочена заради високи разноски.

Други защитни средства срещу дронове в Кремъл е оръжие, което може да обезврежда безпилотни апарати до 2 километра разстояние. Оръжието е показано предходната година от центъра за проучване и роботика на съветското министерството на защитата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР