В крайна сметка тук шансът е за всички сдружения на

...
В крайна сметка тук шансът е за всички сдружения на
Коментари Харесай

Кметът на Димитровград: Новата програма за саниране шанс, който не трябва да се изпуска

В последна сметка тук шансът е за всички сдружения на притежателите, които би трябвало да създадат всичко допустимо и да подадат документите. Това е късмет, който не трябва да се изпуска.

Това съобщи кметът на Димитровград в ефира на Euronews Bulgaria по отношение на новата национална стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания у нас, финансирана посредством Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ).

„ Интересът е голям освен в нашата община, а в цяла България. Защото това е опция редица здания да получат финансов запас и да се обновят. Тук приказваме за многофамилни жилищни здания – тухлени и панелни “, уточни кметът.
Това беше нашата цел преди към 15-20 дни, когато събрахме всички ръководители на сдружения, притежатели, домоуправители, с цел да стартираме една разяснителна акция по отношение на стъпките, които те би трябвало да подхващат, с цел да може оптимално повече хора да съумеят да се възползват от този запас, който по ПВУ възлиза на 1.2 милиарда лева
Кметът изрази задоволство, че в процеса не са били включени консултантски компании, които да изземат функционалности на общините.

„ Няма по-подходящи от общините да менаджират този развой. А и сътрудниците натрупаха опит и самочувствие с предходната национална стратегия за енергийна успеваемост “, разяснява Димов.

Собствениците би трябвало да са подготвени с документите си най-късно до февруари месец, с цел да може по-късно те да бъдат тествани за пропуски от общината и да има задоволително време те да бъдат отстранени.

По-големите здания и по-голямото присъединяване на живущите в етажната благосъстоятелност дава по-голям брой точки, с което имат по-голям късмет да бъдат определени, призна кметът на Димитровград.

Той цитира изследване, извършено измежду близо 10 000 индивида, взели участие в предходната национална стратегия за енергийна успеваемост, което демонстрира, че 95% от тях са удовлетворени и утвърждават резултата, който са получили.

„ Мисля, че това е една от най-одобряваните обществени вложения в последните години “, разяснява още Димов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР