В Крайдунавския парк във Видин бе открита Алея на здравето.

...
В Крайдунавския парк във Видин бе открита Алея на здравето.
Коментари Харесай

Откриха Алея на здравето във Видин

В Крайдунавския парк във Видин бе открита Алея на здравето. Проектът е финансиран от Регионалната здравна ревизия по Национална стратегия за предварителна защита на хроничните незаразни заболявания и е осъществен със съдействието на oбщина Видин.
„ По този метод означаваме и Международния ден на здравето - 7 април, а неговото мото тази година е „ Остаряване и здраве: положителното здраве прибавя живот към годините “ – сподели Гергана Джамбова, шеф на РЗИ-Видин при формалното разкриване на Алеята.
Тя изрече признателност от свое име и от името на сътрудниците си на oбщина Видин и персонално на кмета Огнян Ценков за оказаната помощ и за това, че са създали допустимо реализирането на плана.
Ценков изрази задоволството си от положителната самодейност за реализирането на тази концепция – видинчани да имат Алея на здравето: „ Тя се намира на атрактивно място в красивия Крайдунавски парк на Видин, наоколо до средновековната цитадела „ Баба Вида “ и е измежду най-предпочитаните и посещавани от нашите съграждани.
Сигурен съм, че Алеята на здравето всекидневно ще бъде посещавана от деца, младежи и възрастни, а таблата, които сте сложили със здравно-образователна информация, ще бъдат потребни за всички видинчани и посетители на града “. Той добави, че Общината е предоставила безплатно терена за създаване на Алеята.
Поставени са 11 табла, предоставящи информация за рискови за здравето фактори - тютюнопушене, корист с алкохол, нездравословно хранене и други, които са причина за доста болести.
Събитието приключи с музикална стратегия, готова от Детска градина „ Арабела “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР