В края на юни, по инициатива на Римския клуб, в

...
В края на юни, по инициатива на Римския клуб, в
Коментари Харесай

Глупаците се смятат за зелени

В края на юни, по самодейност на Римския клуб, в Париж се организира среща на върха на глобалистите с присъединяване на Организация на обединените нации, Америка и Европейския съюз за създаване на нов финансов пакт, който да размени сегашната ямайска парична система, учредена на господството на $.

„ Отвсякъде чуваме стонове. Трябва да подадем ръка за помощ! И ще я опънем! Но няма да подадем тази ръка на всички, господа, а единствено на дребните бездомни деца! ”

Безсмъртната фраза на Остап Бендер от " 12 стола " на Илф и Петров разказва най-хубавата формула на измамниците на всички времена и нации за изтегляне на пари от лековерни спонсори в помощ на обществено незащитените.

И тази традиция да се тегли непозната " плячка " под красивия знак за помощ и създаване на парадайс за бедните и онеправданите в този момент претърпява " зелен подем " на Запад.

" Зелени " мошеници

Америка към този момент не е същата, нейният народен дълг сложи сегашния интернационален финансов международен ред на ръба на колапса.

Под причините за бедността на разрастващите се страни се споделя: дайте ни 500 милиарда $ за начало и ние ще създадем света благополучен. Тъй като остарялата финансова система към този момент не става за нищо и страните минават към национални валути и към момента желаят да ръководят света, е належащо да се промени методът към кредитирането на световната стопанска система, с цел да я „ озеленим “.

Например, дайте ни пари, с цел да създадем фонд, а по-късно ще ви дадем заем според „ зеления дневен ред “, т.е. ще ги харчите за каквото кажем. Все същата колонизация, само че в нов " зелен финансов пакет ".

МЕЖДУ ДРУГОТО

„ Глобалната финансова система е в рецесия. Тя е остаряла, неработеща и не дава отговор на правилото на справедливостта. През 2023 година повече от 750 милиона души са недохранени (спомнете си Остап Бендер. – Авт.).

Още десетки милиони са на ръба на бедността. Докато богатите страни биха могли да печатат пари, с цел да съживят стопанските системи си, разрастващите се страни не биха могли да създадат същото, те се борят с несъразмерни разноски за заеми - до осем пъти по-високи, в сравнение с в развитите страни ”, сподели с възторг генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Обяви промяната на международната финансова система, с цел да отговори по-ефективно на проблемите, свързани с изменението на климата.

Пактът предлага по-специално промяна на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка - и това се допуска, че ще разреши да се разпределят повече средства за страни, нуждаещи се от поддръжка.

Организация на лъжливи народи

Генералният секретар на Организация на обединените нации продължи мисълта си:

„ Днес 52 страни са в положение на дефолт или рисково покрай него. Това включва множеството от най-слабо развитите страни, както и множеството от 50-те страни, най-уязвими от изменението на климата.

Особено наранени са дребните островни страни, които имат най-ниски равнища на нездравословни излъчвания в атмосферата, само че в това време страдат най-вече от резултатите на световното стопляне и нямат задоволително средства за битка с него. "

В същото време по някаква причина Гутериш не назова главните банкрутирали на планетата: Америка - държавен дълг от 32 трилиона $, Европейски Съюз - 18 трилиона евро, Япония - 14 трилиона $.

Техните бюджети имат големи проблеми, а тези 500 милиарда $ е желателно да се получат от Русия, Китай, Индия, Бразилия и други страни, които не са част от пропиляния западен истаблишмънт.

И тук е доста забавно, защото в действителност се предлага скица на измамници, които вземат банкови заеми от името на други хора.

Посочва се, че страните, които могат да вземат заеми от МВФ в по този начин наречените специфични права на тираж, би трябвало да издадат заем за себе си и да дадат парите на фонда в интерес на тези, които наподобяват нуждаещи се. Номерът е понятен, само че постоянно ще има простаци. Във всеки случай на това разчитат измамниците.

Всъщност това е опит по някакъв метод да се забави сриващото се въздействие на Запада. Макрон ридаеше изключително патетично по тематиката за бедните страни, макар обстоятелството, че държавният дълг на Франция наближава 3 трилиона:

„ Тази самодейност има за цел да подсигурява, че страните не би трябвало да избират сред битката с бедността и ограниченията за отбрана на климата и биоразнообразието “, сподели той.

В същото време през 2021 година, когато МВФ утвърди кредитиране в размер на $650 милиарда за възобновяване на международната стопанска система след пандемията, европейските страни получиха $160 милиарда, а африканските - $34 милиарда.

Въпреки обстоятелството, че популацията на Европейски Съюз е 450 милиона души, а Африка е три пъти по-голяма - съвсем милиард и половина. Тоест, Западът постоянно се държи при дележа като в обстановката с износа на украинско зърно: единствено 3% отиват в бедните страни.

Всъщност в Париж беше оповестено: „ Ще ви обуем още веднъж, само че към този момент и под песента за „ зелената стратегия “ “.

Сумата не се трансформира от промяна на джоба

А в този момент какво се случва с световната стопанска система. До към 2015 година Западът имаше такава стръв за други страни - „ намерете своето място в интернационалното разделяне на труда и във образуването на веригата на цената и ще бъдете богати и щастливи “.

Това беше оповестено от трибуните на Организация на обединените нации, Световната комерсиална организация, Организацията за икономическо сътрудничество и раз, МВФ, Световната банка и от голяма купчина обществени платформи. В същото време детайлности бяха пропуснати - само че какво въобще значи това?

А това означаваше единствено едно - да се построи световна стопанска система по подобен метод, че високотехнологичното произвеждане да остане на Запад, а всички останали страни да извършват функционалността на суровинен придатък и евтина работна ръка за чисто монтажно произвеждане.

Контролът върху финансовите потоци беше предоставен на собствеността върху търговски марки, патенти и производството на високотехнологични съставни елементи.

Ето по какъв начин е в продуктите на Apple: цената се образува от съставни елементи, монтаж и цена на патенти и ноу-хау. Китай събира iPhone и iPad, само че получава единствено 5% от цената на продукта на едро. А останалата част от облагата идва от съставни елементи и патенти, които са благосъстоятелност главно на Apple и отчасти на други корпорации в Западна и Южна Корея.

От към 2015 година обаче се следи внезапна смяна на западната икономическа парадигма - със 180 градуса. Те към този момент не приказват за глобализация на стопанската система, а в действителност организират политика на деиндустриализация.

Първо на равнище специалисти, а по-късно политици и държавни глави, фокусът внезапно се измести към „ зеления дневен ред “. Мислите ли, че всичко е поради световното стопляне? Да, има го, само че не е решаващо.

Причината е друга - през 2014 година е оповестено проучване на Римския клуб: „ Колко опустошени са недрата “ („ Extracted “).

Разказът в документа беше притеснителен, а заключенията бяха скучни и даже пагубни: Земята не може да си разреши да извлича естествени запаси със сегашната скорост, популацията пораства и ще има световно кръвопролитие за запаси.

По-нататък през 2015 година излиза проучването „ На ръба “, през 2017 година – „ Кръговата стопанска система “, през 2021 година – „ Празното море “, през 2022 година – „ Границите на растежа и оттатък “ – със същото обръщение за ограничеността на ресурсите.

Тези предизвестия бяха доста съществени и имаше разделяне измежду глобалистите, макар че консерваторите избраха да не виждат това и продължиха да движат стопанската система без оглед на бъдещето.

Друга група, трансформирана в сегашните глобалистко-марксистки левичари, реши да направи промяна в проектите за развиване на света. Но единствено с акцент върху техните ползи.

Двуглавата хидра на глобализма

Сега по този начин наречената дълбока страна - тайфа международни магнати в сянка е двуглава хидра, чиито глави се целят със зъби във врата.

Най-очевидният образец са Републиканската и Демократическата партия на Съединените щати. Основното противоречие, несъмнено, не е ориста на планетата, а контролът върху парите и ресурсите.

Но в случай че републиканците оферират да се реши битката за запаси и казусът с пренаселеността на планетата посредством разпалване на военни и стопански спорове на всички места, както и война с Китай, а по-късно евентуално и с Индия и Бразилия - както при най-големите растящи стопански системи, тогава Демократическата партия вижда опасност като цяло в цялото човечество, в това число в прословутия " златен милиард ".

В нейния дневен ред е ограничението на раждаемостта, транссексуалните технологии и пандемиите посредством инжектиране на смъртоносни вируси. Конфликтите също са значими за нея, като да вземем за пример основаването на плана Анти-Русия от Украйна, с който и двете страни се заеха въодушевено.

Ако републиканците считат Китай за главен зложелател, то Демократическата партия вижда Русия в това качество на първия стадий.

И въпросът не е единствено в това, че нашата страна е равна и даже превъзхожда Америка във военно отношение по редица съставни елементи и в случай че се наложи, можем да унищожим целия им глобализъм.

Сега на планетата сме главният бранител на християнския морал, фамилните полезности и интензивно поддържаме възгледите на обичайните деноминации. А това е за левите глобалисти е като остра кост в гърлото.

И републиканците, и демократите обаче са единомислещи в едно - единствено Америка би трябвало да употребява доста. Останалите, даже Европейският съюз - на остатъчен принцип. Именно с това е обвързвана санкционната политика против Русия и Китай, които на процедура унищожиха обичайна стопанска система на Европейски Съюз.

Но специфичен акцент се слага върху борбата с Китай, който Вашингтон се пробва по всевъзможен метод да ограничи достъпа до запаси и развиване.

Засега единствено с политически напън и стопански способи, само че нещата сигурно вървят към война. Задграничният финансов фалит във връзка с Китай е мощен единствено във военно отношение, само че обстановката тук последователно се трансформира в интерес на Пекин. Така че американският разбойник би трябвало да побърза.

Екологичен Пол Пот “ и „ Зеленият комунизъм “

Но груповият Запад има свои лични странности, а не просто заповед за чинно следване на американския дневен ред. В средата на май Римският клуб разгласява „ Отворено писмо за оцеляването и просперитета “.

Както постоянно, в „ документи “ от този тип е значимо да се разбере кой ще „ процъфтява “ и кой ще „ оцелее “.

Веднага няколко двусмислени политически изказвания:

— икономическият напредък унищожава естествената среда;

- икономическият напредък провокира спорове както в Европа, по този начин и отвън нейните граници;

- нужна е цялостна смяна на задачите и разпоредбите на икономическата игра.

С други думи, живейте по-зле и ще бъде по-добре, а за войната в Украйна не са отговорни Вашингтон и натовските стратези, а някакви неназовани счетоводители и икономисти. Но най-интересното тук е по какъв начин те желаят да трансформират задачите и разпоредбите на икономическата игра.

И тук идват словесните глупости: „ намаляването на потреблението на запаси и работните часове в производството може доста да усили благосъстоянието (???) и да понижи натиска върху околната среда, като по този метод сътвори опция за резистентен разцвет без напредък. “

С други думи, би трябвало да консумираме по-малко, да работим по-малко и по този метод ще повишим благосъстоянието и личния си разцвет.

Това е йога в западен жанр: изпаднах в нирваната на бездействието и като цяло в стила на пирамидата на МММ: „ Ние седим и парите идват “.

Но това не е всичко. Простото прекъсване на икономическия напредък не е задоволително, по-нататък се предлага преход към регенеративна система за систематизиране със жанр: на всеки, който отглежда краставици на перваза на прозореца, ще му е решето. Който има доста краставици, е задължен да показа с тези, които имат малко.

Всъщност се предлага " зелен комунизъм ": всеки ще бъде заплатен за " зелените си каузи ". На кого спомагателна краставица, на кого - публично неодобрение и загуба на права върху дял от публичния къс.

И след това, разумно, ще пристигна новият Пол Пот - само че заслужавате ли въобще живот, в случай че не играете нашата климатична игра? Нека ви припомня за тези, които още не знаят това име.

Пол Пот, общоприет секретар на Централния комитет на Комунистическата партия и министър-председател на Кампучия (Камбоджа) е най-жестокият деспот в международната история; през четирите години на неговото ръководство в Камбоджа починаха към три милиона души - от една четвърт до една трета от цялото население.

Куршумите въобще не се пестяха. Хората са били екзекутирани с спонтанни средства: лопати, ножове, чукове, стоманени тръби, куки и изключително мотики...

Като цяло, в този момент Римският клуб няма нищо общо с радикализма. Твърди се, че има 80 милиона финансово сполучливи предприемачи на планетата и те би трябвало да бъдат изцяло " освободени ".

Защото „ тяхното благосъстояние (също като Пол Пот) е незаслужено, те употребяват доста и оказват извънредно негативно влияние върху климата и общественото систематизиране на богатствата “ и затова това благосъстояние би трябвало да бъде отнето и разграничено.

Не за нас, а за себе си ще изградят свят

И тук още веднъж има рискова двоякост: унищожил един предприемач, той също е унищожен, което значи завършек на икономическия напредък, здравей на безработицата, бедността и обществените катаклизми.

Но главното е друго: кой ще прави описи с предприемачи за изкормване? Няма подозрение, че всички те ще бъдат незападни. Да, апропо, окопалите се на Запад наши и други задгранични предприемачи ще станат и даже към този момент станаха съществена цел. Нека си напомним по какъв начин Абрамович беше ограбен от обичаната си играчка Челси.

И още нещо - " зелената гражданска война " в дословния смисъл не е мит. Римският клуб сътвори две юношески организации - " 50 % " и " Център за младежка резистентност ", в чиито 90 филиала образоват радикални бойци под красивия девиз: " имаме потребност от млади водачи, които да заменят остарелия управнически хайлайф ", които да станат проводници на радикални " зелени " промени.

Между другото, дано си напомним младежкото придвижване на Червената армия в Китай през 60-те години, което по време на Културната гражданска война унищожи забележителна част от остарялата административна армия.

Днес те споделят, че производството на храна е неприятно за планетата и с цел да я „ спасят “, споделят глобалистите, фермите би трябвало да бъдат затворени по целия свят. И по този метод " излъчванията на метан ще бъдат понижени ".

Тринадесет страни се вслушаха в тези нелепости и подписаха задължения за понижаване на селскостопанското произвеждане и закриване на ферми.

Тези страни са подготвени да предизвикат апетит: Австралия, Аржентина, Бразилия, Буркина Фасо, Германия, Испания, Панама, Перу, Съединени американски щати (къде без тях!), Уругвай, Чили, Чехия, Еквадор.

А някой споделя, че няма простаци...

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР