В края на юли Столичният общински съвет въвежда нови правила

...
В края на юли Столичният общински съвет въвежда нови правила
Коментари Харесай

За кого ще важи нощният абонамент за паркиране в София

В края на юли Столичният общински съвет вкарва нови правила за нощен длъжностен абонамент за паркиране в София. Проектовносителят и общински консултант Стефан Марков изясни за Bulgaria ON AIR, че това визира единствено юридическите лица, на правилото на досегашния дневен длъжностен абонамент.

" Заведенията ще бъдат задължени единствено в случай че желаят да дават тази услуга. Балансираният вид е да се следи ползата и на жителите, и на юридическите лица. Сега местата се маркират с конуси, само че би трябвало да има ред и правда на услугата, който би трябвало да е денонощен, освен през светлата част на денонощието ", сподели Стефан Марков.

Общинският консултант добави, че има доста сигнали от жители, в които се оплакват, че не могат да паркират, тъй като заведенията са оградили " свои " паркоместа, само че би трябвало да е ясно, че това е работа на общината.

" Нерегламентираното паркиране е проблем, който Столична община се пробва да реши, както и да разшири обсега на Зелената зона. Хората си дават сметка, че когато има надзор се основава ред ", сподели още Марков.

Очаква се новите правила да влязат в действие от есента, като юридическите лица ще имат ограничаване за броя на абонаментите, които могат да си купят, а цената ще остане 650 лева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР